The Worm Rose of Athens @ ΚΕΤ

by Times Newsroom

Το δισκοπωλείο Stellage που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή της Κυψέλης και το label The Tapeworm επιμελούνται δυο συναυλίες και μια εικαστική έκθεση στον φυσικό χώρο του δισκοπωλείου και στο ΚΕΤ.

Παρασκευή 1η Μαρτίου | 18:00 | Stellage (Κυψέλης 49) | είσοδος ελεύθερη

Acts: Bethnal GreenerAlcibiades (JGD x venoztks), Philip Marshall

Σάββατο 2 Μαρτίου | 18:00 | ΚΕΤ (Κύπρου 91Α) | 10

Acts: Marta De PascalisJay Glass Dubs plays Jeck Glass DubsSimon Pomeryvenoztks

Από την 1η Μαρτίου μέχρι την 1η Μαΐου, το Stellage φιλοξενεί την εικαστική έκθεση του Savage Pencil, “Reel Thing: An exhibition of artworks for The Tapeworm”.

Ο ηχητικός κόσμος της Marta De Pascalis παγώνει και διευρύνει τα συναισθήματα, μεταφράζοντάς τα σε μοναδικά ηχοτοπία. Στα σόλο έργα της, χρησιμοποιεί αναλογικά μέσα, σύνθεση FM και ένα σύστημα tape-loop με το οποίο διαμορφώνει ηχητικά σώματα. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και χώρους, όπως τα Berlin Atonal, Museo Reina Sofia, Biennale di Venezia, Berghain, Volksbühne, Café OTO, και το Φεστιβάλ Mutek. Το τελευταίο της άλμπουμ, “Sky Flesh” (2023), κυκλοφόρησε από το Light-years imprint της Catarina Barbieri. Προηγούμενες κυκλοφορίες της περιλαμβάνουν τα “Anzar” (The Tapeworm, 2016), “Her Core” (The Wormhole, 2018) και το “Sons Ruinae” (Morphine, 2020).

www.martadepascalis.com

www.instagram.com/marta.depas

Ο Jay Glass Dubs (Δημήτρης Παπαδάτος) είναι συνθέτης, μουσικός και sound artist με έδρα την Αθήνα. Κύριο μέλημά του είναι η προσέγγιση διαφορετικών στοιχείων που προϋποθέτουν την επαναπροσέγγιση ιστορικά εφαρμοσμένων μεθοδολογιών, αναζητώντας μορφές ενδυνάμωσής τους. Το μεγαλύτερο σώμα της δουλειάς του αντανακλά ζητήματα όπως το copyright, η πνευματικότητα και η πρωτοτυπία, υποβαλλόμενα σε μια διαρκή μεταμόρφωση. Το πρότζεκτ του, Jay Glass Dubs, είναι μια άσκηση ύφους που εστιάζει εν μέρει σε μια αντιφατική ιστορική προσέγγιση της dub μουσικής, συρρικνωμένη στη βασική της μορφή (drum/bass/vox/effects). Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς θεσμούς και διεθνή φεστιβάλ, όπως το Berlin Atonal, το Meakusma Festival, την documenta14 και το Terraforma. Έχει εμφανιστεί σε χώρους όπως το Macao (Μιλάνο), το Portikus (Φρανκφούρτη), το Kraftwerk, το HkW (Βερολίνο), το Cafe OTO και το Corsica Studios (Λονδίνο).

www.linktr.ee/jgdath

www.instagram.com/jayglassdubs_

Ο Simon Pomery είναι sound artist, ντράμερ, κιθαρίστας και ποιητής. Ως Blood Music, έχει κυκλοφορήσει δίσκους στις δισκογραφικές FLUF, Diagonal, Takuroku, Superpang, dingn/dents και στο The Tapeworm. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ (Berlin Atonal, Les Urbaines, Incubate, Wysing Polyphonic…), σε χώρους όπως το Soup, το Club Stomp, τα Atelier Claus, το The Arnolfini, το Cafe OTO και σε μια δεξαμενή νερού στο Lewisham του Λονδίνου.

www.simonpomery.com

www.instagram.com/simonpomery

Ο Bethnal Greener (Κωστής Κηλύμης) είναι καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα. Χρησιμοποιεί ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό υλικό καταγράφοντας και τροποποιώντας ήχο, εικόνα και ηλεκτροακουστικά φαινόμενα. Εστιάζοντας στα συστήματα ανατροφοδότησης και στο θόρυβο, το έργο του επιχειρεί να αποκαλύψει τις αποχρώσεις μέσα στις πολύπλοκες αισθητηριακές εμπειρίες που μας περιβάλλουν. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Lucio Capece, Νίκο Βελιώτη, Leif Elggren, Sarah Hughes, Stephen Cornford και Phil Julian. Επιμελείται το label Organized Music από τη Θεσσαλονίκη και είναι μέλος της κολεκτίβας Rekem Records. Πρόσφατες δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει στις δισκογραφικές The Tapeworm, Orila, I Dischi Del Barone, Hideous Replica και Entr’acte.

www.kostiskilymis.com

www.instagram.com/bethnal.greener

Το venoztks είναι το ψευδώνυμο ενός από τους τρεις ιδρυτές του The Tapeworm, αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιανού. Μια εξερεύνηση του ηλεκτρονικού αυτοσχεδιασμού, γεμάτη από περιπλανώμενες διακυμάνσεις συχνοτήτων, σιβυλλικό σφύριγμα, κλικ, απρόβλεπτους σχηματισμούς τόνων και γρήγορες ταλαντώσεις μεταξύ θορυβώδους γουργουρητού και ήσυχης, ενίοτε φλαουτοειδούς περιπλοκότητας. Ξυστοί θόρυβοι εμφανίζονται, φτερουγίζουν βίαια στα αυτιά σας και στη συνέχεια υποχωρούν, για άλλη μια φορά γίνονται ασαφείς και φευγαλέοι. Οι ήχοι δεν λειτουργούν τόσο στο περιθώριο όσο μέσα στις ενδιάμεσες συχνότητες του ραδιοφώνου βραχέων κυμάτων.

www.field.nu/venoztks

Alcibiades (JGD x venoztks): μια συνεργασία μεταξύ του εμπόρου βραχυκυκλωμάτων venoztks και του ντόπιου Δημήτρη Παπαδάτου, φιλτράροντας δωρική αρχιτεκτονική, χωριάτικη μουσική και οτιδήποτε άλλο στο οποίο σκοντάφτουν (και συχνά πέφτουν) στο δρόμο. Έχουν κυκλοφορήσει το “Omicronology”, την πρώτη τους συνεργασία στη συλλογή “bis dat” του Spire με τα reworks της The Eternal Chord από το 2022. Αυτή τη στιγμή εργάζονται πάνω σε ένα νέο άλμπουμ.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο Philip Marshall είναι γραφίστας και συνεργάζεται με δισκογραφικές εταιρείες, μουσικούς, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μάρκες μόδας. Είναι συνιδρυτής του label κασετών The Tapeworm, το οποίο αναπτύσσει νέες ιδέες για ένα άλλοτε παρωχημένο μέσο και το οποίο έχει κυκλοφορήσει πάνω από 160 κασέτες από το 2009.

www.philipmarshall.com

Ο Savage Pencil/SavX (aka Edwin Pouncey) είναι ένας underground σκιτσογράφος, καλλιτέχνης και συγγραφέας που ζει και εργάζεται στο Νότιο Λονδίνο. Εμπνεόμενος από την ίδια καλλιτεχνική φλόγα που παρήγαγε τα κόμικς τρόμου της δεκαετίας του ’50, το περιοδικό Mad και τα underground comix των ΗΠΑ της δεκαετίας του ’60 – μαζί με τα αποκρυφιστικά σχέδια του Austin Osman Spare – η δουλειά του έχει συγκεντρωθεί έκτοτε στην έκδοση “Rated SavX – A Savage Pencil Skratchbook” (Strange Attractor). Τα πιο πρόσφατα έργα του μπορείτε να τα δείτε στο Instagram στη διεύθυνση flyzruz.

www.instagram.com/flyzruz

www.instagram.com/stellage.highlights

www.instagram.com/the.tapeworm

poster artwork: Savage Pencil


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com