Sound of Color #6

by Times Newsroom

Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, analog-synths, live-electronics) και η Ναταλία Μαντά (digital & analog-visuals) προσκαλούν στο ΚΕΤ μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί ένα in situ, οπτικοακουστικό project.

Στο έκτο “Sound of Color” της χρονιάς, αυτοσχεδιάζουν με τον José Lencastre (σαξόφωνο), τη Νίκη Κοκκόλη (σαξόφωνο) και τον Σίμο Ρηνιώτη (ντραμς).

www.jannisanastasakis.com

www.nataliamanta.com

Αυτοσχεδιαστής, συνθέτης και σαξοφωνίστας από τη Λισαβόνα, ο José Lencastre είναι ένας εμβληματικός μουσικός της πορτογαλικής free jazz και αυτοσχεδιαστικής σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τους / τις Carlos Zingaro, Ernesto Rodrigues, Miguel Mira, Peter Evans, Susan Alcorn, Michael Formanek, Raoul Van der Weide, Onno Govaert, Joost Buis, Clara Lai, Dirk Serries, Martina Verhoeven, Miguel Petruccelli, Aleksandar Scoric, Sakina Abdou, Peter Orins, Bart Maris, John Dikeman, Kresten Osgood, Ziv Taubenfeld, Albert Cirera, Zbgniew Kozera, Vasco Trilla. Έζησε από το 2012 μέχρι το 2016 στη Βραζιλία, όπου μελέτησε τις τοπικές ρυθμικές, μελωδικές και αρμονικές μουσικές παραδόσεις (choro, frevo, ciranda…). Στο Pernambuco, δημιούργησε το Inconsciente Coletivo, τρίο με σαξόφωνο, πλήκτρα και τύμπανα. Επιστρέφοντας στη Λισαβόνα, σχημάτισε το Nau Quartet μαζί με τους Rodrigo Pinheiro, Hernâni Faustino και João Lencastre. Το κουαρτέτο κυκλοφόρησε μέχρι στιγμής τέσσερις δίσκους που έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές τόσο στην Πορτογαλία όσο και στο εξωτερικό. Ο Lencastre περιοδεύει τακτικά στην Ευρώπη.

www.joselencastre.com

Η Νίκη Κοκκόλη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Ενεργό μέλος της ελληνικής τζαζ και ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής σκηνής, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε σκηνές όπως το Fylkingen (Στοκχόλμη) και το Cafe OTO (Λονδίνο), συνεργαστεί με το London Improvisers Orchestra, τη Sofia Jernberg, Maggie Nicols, τη Lisa Ullén, Christer Bothén, τον Martin Küchen, τον Bram De Looze, τον Sharif Sehnaoui κ.ά. Είναι μέλος του σουηδο-ελληνικού συγκροτήματος Ahanes του οποίου το πρώτο άλμπουμ, “Petrichor”, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη θρυλική εταιρεία Clean Feed. Τα τελευταία χρόνια, μελετά τη μουσική της Μέσης Ανατολής και την ελληνική παραδοσιακή μουσική με σκοπό να δημιουργήσει ένα προσωπικό της μουσικό ιδίωμα.

www.nickykokkoli.wixsite.com/website

Ο Σίμος Ρηνιώτης είναι μουσικός και αυτοσχεδιαστής, μέλος του αυτοσχεδιαστικού τρίου The Coal (με τον Δήμο Βρύζα και τον Γιάννη Αράπη) και του avant garde σχήματος Skraut (με τον Γιώργο Βαρουτά και τον Χάρη Λαμπράκη). Έχοντας ως βάση της ηχητικής του παλέτας τα τύμπανα και διάφορα μικρά αντικείμενα, άλλοτε με προσέγγιση μινιμαλιστική και ενίοτε υπό την επήρεια ενός χαοτικού μαξιμαλισμού, επιχειρεί τη δημιουργία ενός μεταβατικού χώρου ο οποίος θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης των υπόλοιπων φωνών. Έκτος από τις μόνιμες συνεργασίες του, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και καλλιτέχνες του ήχου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com