This is Athens City Festival: Όλη η Αθήνα έγινε μια γιορτή!

Πάνω από 50.000 άτομα πήραν μέρος σε 100+ δράσεις του φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων από την 1η έως και τις 31 Μαΐου.

by Times Newsroom

Το This is Athens City Festival, η μεγάλη ανοιχτή γιορτή του Δήμου Αθηναίων «έριξε αυλαία» στις 31 Μαΐου. Πάνω από 50.000 Αθηναίοι και επισκέπτες αγκάλιασαν το φεστιβάλ και έδωσαν το παρών σε πάνω από 100 δράσεις σε όλη την Αθήνα. Μέσα από περιηγήσεις, προβολές, πάρτυ, εκθέσεις, διαλέξεις και ξεναγήσεις οι γειτονιές, τα πάρκα και οι πλατείες της πόλης γέμισαν ξανά  μετά από δύο δύσκολα χρόνια.

Ο Δήμος Αθηναίων πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του This is Athens City Festival, μιας μεγάλης ανοιξιάτικης γιορτής, στο πλαίσιο της επικοινωνίας αλλά και της συνεργασίας του με τους δημιουργικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης. Πραγματοποιήθηκε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις επιχειρήσεις, τους συλλογικούς φορείς και τα ιδρύματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, προκειμένου, είτε να προτείνουν νέες δράσεις, είτε να εντάξουν τις ήδη υπάρχουσες στο Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ είχε τέσσερις πυλώνες στους τομείς του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκύψει ένα εξωστρεφές, ανοιχτό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους, με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, σε όλη την πόλη το οποίο και υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). 

«Ο πρώτος μας σχεδιασμός για το This is Athens City Festival, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2021 και αναβλήθηκε δύο φορές εξαιτίας της πανδημίας, ήταν να διαφημιστεί η Αθήνα ως προορισμός με ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ που θα προσέλκυε επισκέπτες. Η πανδημία όμως άλλαξε όχι μόνο την ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ αλλά και τον τρόπο σκέψης μας. Δεν είναι μόνο οι επισκέπτες που θέλουν να ανακαλύψουν την Αθήνα. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, συνειδητοποιήσαμε πως και οι κάτοικοι της πόλης διψούσαν να ανακαλύψουν την πόλη τους από την αρχή, κάτι που επαληθεύτηκε και στην πράξη καθώς η προσέλευση του κόσμου σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που το This is Athens City Festival «αγκαλιάστηκε» τόσο πολύ από Αθηναίους και επισκέπτες. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως καταφέραμε να διοργανώσουμε μια γιορτή ανοιχτή σε όλους, και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Είμαστε σίγουροι πια πως το φεστιβάλ θα γίνει θεσμός και θα επιστρέψει ακόμα καλύτερο το 2023», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ Βαγγέλης Βλάχος.

Τα highlights του This is Athens City Festival

Στον ένα μήνα που διήρκησε το φεστιβάλ είδαμε πάρτυ σε όλες τις γωνιές της πόλης – από τα πάρτυ των Street Outdoors στη Βαρβάκειο (8/5) και στην Πλατεία Θεάτρου (22/5) που συγκέντρωσαν στην καρδιά της πόλης πάνω από 10.000 κόσμο, μέχρι τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης που για 4 Σαββατοκύριακα φιλοξένησε πρώτα το pop up brunch και μετά μια σειρά συναυλιών και dj sets, με αποκορύφωμα τη συναυλία του Νέγρου του Μοριά (28/5). Δεν ήταν η μόνη συναυλία που ενθουσίασε το κοινό καθώς το φεστιβάλ φιλοξένησε επιλογές για όλα τα γούστα. Ξεχώρισαν ο Asaf Avidan στην Αγγλικανική Εκκλησία (16/5) αλλά και οι Go Go Penguin στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης ενώ λίγες μέρες αργότερα (19/5), 4.500 Αθηναίοι και επισκέπτες «ταξίδεψαν» με το πάρτυ του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper στο Ζάππειο με μερικά από τα πιο υποσχόμενα ονόματα της αθηναϊκής σκηνής με απόλυτο headliner το Good Job Nicky. Σε τελείως διαφορετικό ύφος κινήθηκε το Athens Gardens Festival (26-29/5) με μουσικές του κόσμου σε πάρκα και πλατείες από το Παγκράτι ως τον Κολωνό.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώθηκαν και 4 βραδιές γαστρονομίας και κρασιού στο Μουσείο της Ακρόπολης (12/5) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (27/5) στο Ίδρυμα Ελίζας και Βασίλη Γουλανδρή (26/5) αλλά και στα hasapika (29/5), το εστιατόριο sushi  που βρίσκεται μέσα στη Βαρβάκειο αγορά, καθώς και το Street Food Festival  που επέστρεψε για τέσσερα απολαυστικά τριήμερα στο αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Εκτός από την ψυχαγωγία και τη γαστρονομία όμως το This is Athens City Festival είχε και μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με μερικούς από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Εθνικό Θέατρο), αλλά και υπαίθριες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ ξεκίνησε με ένα μεγάλο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος την Πρωτομαγιά και συνεχίστηκε με βόλτες με ποδήλατο σε γειτονιές της Αθήνας (ξεχώρισε η πρωτότυπη ποδηλατική βόλτα στις γκαλερί της Αθήνας στις 14/5), μέχρι ξεναγήσεις στους Λόφους της Ακρόπολης από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, περιηγήσεις στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας (21/5,28/5) και προβολές νέων ελληνικών ταινιών στο Πάρκο Ελευθερίας (Greek Cinema Nights 26-29/5).Τέλος, τα Πλάσματα, η μεγάλη έκθεση του Ιδρύματος Ωνάση, με 25 μεγάλα διεθνή έργα συνεχίζεται ως τις 10 Ιουλίου στο Πεδίον του Άρεως.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com