Τμήμα του σερβικού στρατού εντάσσεται στις αμερικανικές ειρηνευτικές δυνάμεις στη χερσόνησο του Σινά

Ο Πρέσβης της Σερβίας στις ΗΠΑ, Μάρκο Τζούριτς, δήλωσε σήμερα ότι είναι περήφανος που ο Σερβικός Στρατός έστειλε το πρώτο σώμα στη διεθνή ειρηνευτική επιχείρηση στη χερσόνησο του Σινά.

by Times Newsroom

«Είμαι περήφανος για την αποστολή της πρώτης ομάδας των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ειρηνευτική αποστολή διεθνών δυνάμεων και παρατηρητών στο Σινά, όπου εντάσσονται στο απόσπασμα των αμερικανικών δυνάμεων στην πρώτη κοινή τους δέσμευση για τη διατήρηση και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις Σέρβους και Αμερικανούς στρατιώτες δίπλα-δίπλα να συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα», έγραψε ο Τζούριτς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στρατιωτική τελετή

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στρατιωτική τελετή στο Κέντρο Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων στους στρατώνες «Banjica» στο Βελιγράδι με αφορμή την αποστολή του πρώτου στρατεύματος του Σερβικού Στρατού στη διεθνή ειρηνευτική επιχείρηση στη χερσόνησο του Σινά.

Μηχανικοί του Σερβικού Στρατού θα είναι υπεύθυνοι για τα έργα μηχανικής και υποδομής στο στρατόπεδο της αποστολής στο νότιο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

Είχαν περάσει προηγουμένως ειδική και τακτική εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της αποστολής σε πεδία εκπαίδευσης των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για την εκτέλεση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί στη ζώνη επιχειρήσεων.

Στην τελετή αποχαιρετισμού παρέστησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, Στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς και οι συνάδελφοί του, ο Υφυπουργός στο Υπουργείο Άμυνας Νεμάνια Στάροβιτς, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Βελιγράδι  Κρίστοφερ Χιλ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των μελών των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνονται στην ειρηνευτική επιχείρηση.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου επέδωσε τη σημαία της Δημοκρατίας της Σερβίας στον διοικητή της μονάδας μηχανικών, Λοχαγό Πρώτης Τάξεως Πρέντραγκ Ζίβανοβιτς, με το μήνυμα ότι εκτελούν επαγγελματικά και υπεύθυνα όλα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στην ειρηνευτική επιχείρηση, παρουσιάζουν με αξιοπρέπεια την εικόνα και το έργο των μελών των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων και οικοδομούν καλές σχέσεις με μέλη ξένων ενόπλων δυνάμεων.

Η αποστολή της ανεξάρτητης ειρηνευτικής οργάνωσης «Multinational Forces and Observers» ιδρύθηκε σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και του Κράτους του Ισραήλ το 1981, με στόχο την εφαρμογή των διατάξεων ασφαλείας στη Συμφωνία Αιγύπτου-Ισραήλ από το 1978.

Rts. rs

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com