Το δημοσίευμα για διαλόγους-φωτιά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας και η απάντηση Θεοδωρικάκου

Έρευνα ζήτησε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος

by Times Newsroom

«Το Bήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει συνομιλίες υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με μαφιόζους και νονούς της νύχτας. Οι συνομιλίες βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Σε πολλούς από τους διαλόγους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών» και πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις. Τα πρώτα στοιχεία για το παράνομο δίκτυο ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων με ύποπτες δραστηριότητες, κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων, φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων. Η υπόθεση αυτή παραμένει ως σήμερα ανεξιχνίαστη.

Το κύκλωμα φέρεται να δωροδοκούσε, ανά περιόδους, πλήθος αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, της Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ προκειμένου να χαίρει προστασίας. Απώτερος σκοπός τους φαίνεται είναι να λαμβάνουν εγκαίρως γνώση αστυνομικών επιχειρήσεων σε πρατήρια καυσίμων, τομέας όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά μέλη του εν λόγω κυκλώματος. Για να συμβεί αυτό, προσπαθούν να επιτύχουν τη μετάθεση αστυνομικών στις παραπάνω υπηρεσίες».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την διενέργεια έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζητεί η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή