Το έργο και η πορεία της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα στο σημερινό φύλλο της Le Figaro

Το αφιέρωμα στη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

by Times Newsroom

Στο έργο και την πορεία της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, αναφέρεται εκτενώς στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα Le Figaro.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ο επίτιμος πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ, την αναγνώρισε ως «έναν από εκείνους τους εξαιρετικούς ανθρώπους που εμφανίζονται μόνο μία φορά σε μία γενιά».

Ήταν εφάμιλλη του Μισέλ Λακλότ, δημιουργού του Μουσείου του Ορσέ, υπογραμμίζει η εφημερίδα επισημαίνοντας πως είχε φέρει επανάσταση στην Πινακοθήκη της Αθήνας και ότι το 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, «διοργάνωσε δύο μεγάλες εκθέσεις με το Μουσείο του Λούβρου: στο Παρίσι την έκθεση “Παρίσι-Αθήνα, η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675-1919”, έναν πραγματικό ύμνο στη γαλλοελληνική πολιτιστική φιλία, και στην Αθήνα την έκθεση “Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου”, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό ταξίδι στους αιώνες».

Σε άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας με τίτλο «Η ψυχή της σύγχρονης Ελλάδας» φιλοξενείται αφιέρωμα για τη νέα Εθνική Πινακοθήκη, «όπου μπορεί να δει κανείς την επανένωση της Ευρώπης και της σύγχρονης Ελλάδας» ενώ υπογραμμίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το έργο αυτό έχει ένα πρόσωπο, αυτό μιας εξαιρετικής γυναίκας, της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή