Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο ταξιδεύει στο Μουσείο Μετάξης

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δράση αστρονομίας την Τετάρτη 10 Μαΐου, για σχολικές ομάδες και γενικό κοινό, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Αξιοποιώντας το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο και τις ψηφιακές προβολές του, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν αστέρια, αστερισμούς και ουράνια σώματα. Παράλληλα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο.

Πρωινές προβολές για σχολικές ομάδες (ώρες 09:00-14:00)
Δέκα προβολές για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των παιδιών:

– Νηπιαγωγείο: «Κατά Λάθος Αστροναύτες»
– Α’ και Β’ Δημοτικού: «Κατά Λάθος Αστροναύτες» ή «Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης»
– Γ’ και Δ’ Δημοτικού: «Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης» ή «Κατά Λάθος Αστροναύτες»
– Ε’ και Στ’ Δημοτικού: «Το Κλίμα Της Γης» ή «Ο Ηλιος – Το Ζωντανό μας Άστρο»
– Οι μαθητές του Γυμνάσιου και του Λυκείου μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις παραγωγές, με προτεινόμενη: «Το Κλίμα Της Γης»

Κάθε προβολή διαρκεί 30 λεπτά και είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση των σχολείων με το Μουσείο.

Απογευματινό πρόγραμμα προβολών για γενικό κοινό
Κατά Λάθος Αστροναύτες (ώρα 17:00)
(Ηλικίες 5+)
Ακολουθήστε τις περιπέτειες του Σάι, της Άννι και του σκύλου τους Άρμστρονγκ σε ένα αναπάντεχο ταξίδι στο διάστημα! Εξερευνήστε το σύστημα Γης, Ήλιου και Σελήνης με το σούπερ διαστημόπλοιο Χάλεϋ και τον ιδιοφυή υπολογιστή πλοηγό του. Ακολουθήστε έναν αστεροειδή καθώς συντρίβεται πάνω στο Φεγγάρι και δείτε πως δημιουργούνται οι κρατήρες στην επιφάνεια της Σελήνης. Ζήστε από κοντά μια ηλιακή καταιγίδα και αποκτήστε μια νέα οπτική και εκτίμηση για τον πλανήτη μας, τη Γη.

Το Ηλιακό Σύστημα – Solar System 3D (ώρα 17:30)
(Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)
Η τελευταία παραγωγή του Θεοφάνη Ματσόπουλου (Απρίλιος 2023). Η παράσταση ταξιδεύει το κοινό στο Ηλιακό Σύστημα. Στον Ήλιο, σε όλους του πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος καθώς και στους νάνους πλανήτες, φεγγάρια, αστεροειδείς και τους εντυπωσιακούς κομήτες.

Ένας Τέλειος Μικρός Πλανήτης (ώρα 17:50)
(Ηλικίες 6+)
Ανακαλύψτε το ηλιακό μας σύστημα μέσω μιας εξωγήινης οικογένειας που αναζητά τον τέλειο πλανήτη για τις διακοπές της. Πετάξτε πάνω από την επιφάνεια του Πλούτωνα, τον πιο γνωστό μας Νάνο Πλανήτη. Βουτήξτε στους παγωμένους γκρεμούς της Μιράντα-δορυφόρου του Ουρανού. Ταξιδέψτε μέσα από τους δακτυλίους του Κρόνου. Νιώστε τις καταιγίδες και τους κεραυνούς στον Δία. Και περπατήστε στην επιφάνεια του Άρη. Ποιον προορισμό θα επιλέγατε; Αυτό είναι ένα ταξίδι στο ηλιακό σύστημα για διαστημικούς ταξιδιώτες όλων των ηλικιών.

Το Κλίμα Της Γης (ώρα 18:20)
(Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)
Η θέση της Γης στο Ηλιακό Σύστημα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά του πλανήτη μας που διαμορφώνουν τον καιρό και το κλίμα. Παγετώδεις εποχές εναλλάσσονται με θερμές περιόδους, μα τα τελευταία χρόνια ένας νέος παράγοντας αλλαγής του κλίματος προστέθηκε, η σε μεγάλη κλίμακα ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Το Σκαλοπάτι Για Τον Πλανήτη Άρη
(ώρα 18:50)
(Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)
Το 1998 ξεκίνησε στο διάστημα, η συναρμολόγηση ενός δορυφόρου που θα ήταν δεύτερος σε μέγεθος και φωτεινότητα πίσω μόνο από τη Σελήνη …του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2011 φθάνοντας σήμερα σε μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Το Ηλιακό Σύστημα – Solar System 3D (ώρα 19:10)
(Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+)

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Για σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com