Tο Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Σύμφωνα με τους Times, αν και το Ισραήλ δεν ανέλαβε δημόσια την ευθύνη, πηγή πληροφοριών αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι το θέμα είχε όντως εγκριθεί από το Ισραήλ.

by Times Newsroom

Το  ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε βιομηχανικό «εργατικό ατύχημα» σε εργοστάσιο που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου υπάρχει μια σειρά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Το Fars επιβεβαίωσε σήμερα (Πέμπτη) ότι ένας μηχανικός πέθανε και ένας άλλος εργάτης τραυματίστηκε, σε «εργατικό ατύχημα» που σημειώθηκε χθες και συνέβη σε ερευνητικό κέντρο στο στρατιωτικό εργοτάξιο Περτσίν. Αυτό είναι ένα μέρος που συνδέεται με το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν.

Το ατύχημα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Tasnim» από Ιρανή πηγή που γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την πηγή, ο άνδρας προφανώς σκοτώθηκε σε στρατιωτικό εργοστάσιο σε αυτό που ορίστηκε ως «εργατικό ατύχημα».

Η επαρχία Περτσίν φιλοξενεί πολλά εργοστάσια και χώρους για στρατιωτικά πειράματα, μερικά από τα οποία συνδέονται με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα .

Υπενθυμίζεται ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία συνεχίζουν να καθυστερούν, το Ιράν συνεχίζει να εμπλουτίζει ουράνιο και να αναπτύσσει και να κατασκευάζει υπερσύγχρονες φυγόκεντρες.

«Σίγουρα όχι σε μια πραγματικότητα όπου δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και το Ιράν συνεχίζει πυρηνικές δραστηριότητες χωρίς διακοπή.

Το Ισραήλ πίσω από τη δολοφονία αξιωματούχου των φρουρών της επανάστασης

Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν ότι το Ισραήλ είχε επιβεβαιώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ήταν εκείνος πίσω από τη δολοφονία του αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης Hassan Siad Khoudayari νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους Times, αν και το Ισραήλ δεν ανέλαβε δημόσια την ευθύνη, πηγή πληροφοριών αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι το θέμα είχε όντως εγκριθεί από το Ισραήλ.

«Ιρανική Απάτη»

Το ισραηλινό δημοσίευμα επισημαίνει, εξάλλου, ότι μια μεγάλης κλίμακας ιρανική απάτη αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ , κατά την οποία παρουσίασε ψευδή παρουσίαση στον ΟΗΕ σχετικά με την κατάσταση του πυρηνικού του προγράμματος. Και τη χρησιμοποίησε για να κρύψει την ανάπτυξη του πυρηνικού του προγράμματος και να αποφύγει τις πυρηνικές δοκιμές.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ιράν διένειμε τα απόρρητα έγγραφα και τις εκθέσεις σε ανώτερους αξιωματούχους, οι οποίοι τα χρησιμοποίησαν για να προετοιμάσουν εξώφυλλα και να παραποιήσουν έγγραφα για να κρύψουν υπόπτους σε προηγούμενες εργασίες για πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με πηγές πληροφοριών της Μέσης Ανατολής και έγγραφα που εξετάστηκαν από την Wall Street Journal.

Έτσι το Ιράν κατάφερε να κρύψει διάφορες παραβιάσεις της πυρηνικής συμφωνίας, ενώ συνεχίζει να προωθεί κρυφά το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ απάντησε στη δημοσίευση, λέγοντας: «Η αποκάλυψη του δόλιου προγράμματος του Ιράν κατά της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, βάσει εγγράφων που έκλεψε από το Ιράν, είναι μια κλήση αφύπνισης. Είναι επιπλέον απόδειξη των προσπαθειών του Ιράν να προωθήσει πυρηνικά όπλα».

Maariv.co.il © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com