Το Βέλγιο στέλνει στρατιωτικό αεροσκάφος για ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Το Βέλγιο απέστειλε στρατιωτικό αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να ριφθεί στη Γάζα, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιορδανία, δήλωσαν σήμερα Βέλγοι αξιωματούχοι.

by Times Newsroom

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί αρχικά στην Ιορδανία, όπου Ιορδανοί αξιωματούχοι θα την επιθεωρήσουν προτού ριφθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, το νωρίτερο αύριο, Τετάρτη, δήλωσε στο AFP ο συνταγματάρχης Μπρούνο Μπίκμανς, διοικητής της βελγικής αεροπορικής βάσης στο Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, από όπου αναχώρησε το αεροπλάνο.

“Εμείς δεν θα αποφασίσουμε πότε μπορούμε να πάμε εκεί (στη Γάζα) θα μας πουν πότε και εμείς θα το σεβαστούμε αυτό”, σημείωσε.

Το βελγικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, ένα Airbus A400M, θα κάνει άλλο ένα δρομολόγιο ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Ιορδανία για να μεταφέρει κι άλλη βοήθεια πριν από την επιχείρηση ρίψης της στη Γάζα, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Η Ιορδανία έχει ήδη πραγματοποιήσει 16 επιχειρήσεις ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, μία εκ των οποίων έγινε από γαλλικό αεροσκάφος.

Λόγω των δυσκολιών μεταφοράς οδικώς βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αρκετές χώρες έχουν προβεί στη ρίψη από αέρος βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.

Η σύμμαχος του Ισραήλ χώρα έριξε παλέτες με βοήθεια στη θάλασσα, ανοιχτά ακτής της Γάζας, για να αποφύγει την πρόκληση οποιασδήποτε ζημιάς στον πληθυσμό, διαδικασία που θεωρήθηκε ωστόσο “ταπεινωτική” από τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μπίκμανς. “Οι Παλαιαστίνιοι δήλωσαν ότι προτιμούν τις παράπλευρες ζημιές από τις ρίψεις από αέρος στη θάλασσα, κάτι που μας φέρνει, εμάς που βάζουμε την ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο, αντιμέτωπους με ένα τεράστιο δίλημμα”, εξήγησε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com