Βαλτιμόρη: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο – Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο

Τρεις έφηβοι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς έξω από ένα λύκειο της δυτικής Βαλτιμόρης περίπου την ώρα που άρχιζαν τα μαθήματα το πρωί της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

by Times Newsroom

Το επεισόδιο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα επεισοδίων νεανικής βίας που μαστίζει την πόλη φέτος, συμπεριλαμβανομένων αρκετών περιπτώσεων μαθητών δημόσιων σχολείων της Βαλτιμόρης που πυροβολήθηκαν μέσα ή κοντά σε σχολικές εγκαταστάσεις. Η τάση αυτή συνεχίζεται ακόμη και την ώρα που η βία με όπλα έχει συνολικά μειωθεί τους τελευταίους μήνες.

Τα θύματα των πυροβολισμών της Παρασκευής στο Επαγγελματικό Τεχνικό Λύκειο Κάρβερ έφεραν τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της Βαλτιμόρης Κέβιν Τζόουνς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον τόπο του συμβάντος. “Υπήρξε μια πιθανή σύρραξη και στη συνέχεια υπήρξε η εκπυρσοκρότηση ενός όπλου“, δήλωσε ο Τζόουνς.

Στον απόηχο των πυροβολισμών, οι οποίοι αναφέρθηκαν λίγο πριν από τις 8:00 το πρωί, γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο. Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν κουράγιο ο ένας τον άλλον περιμένοντας να σχολάσουν τα παιδιά τους.

“Είμαστε απλά σοκαρισμένοι αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η Σεμέκα Γουάιτ, η οποία είχε πάρει τον γιο της από το σχολείο αλλά περίμενε ακόμα τη μικρότερη κόρη της. Η Γουάιτ δήλωσε ότι οι διευθυντές του σχολείου δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν η αδελφή της βρισκόταν μέσα στο κτίριο.

Η εκπρόσωπος των σχολείων της Βαλτιμόρης δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι είχαν έρθει σε επαφή με τους γονείς των τραυματισμένων μαθητών νωρίτερα το πρωί. Είπε ότι ειδοποίησαν επίσης όλους τους γονείς για την πρόωρη αποχώρηση των μαθητών μέσω αυτοματοποιημένων τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης δήλωσε ότι δύο από τα θύματα ήταν μαθητές του σχολείου. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ ένα τρίτο θύμα ήρθε με τα πόδια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή