Βασιλιάς Κάρολος: Σήκωσε τα μανίκια και έφτιαξε τυρί σε βιολογική φάρμα στη Γερμανία

Ο βασιλιάς  της Βρετανίας Κάρολος Γ' επισκέφτηκε μια βιολογική φάρμα στη Γερμανία, όπου βοήθησε στην παρασκευή ενός ειδικού τυριού που θα του αφιερωθεί. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε μία οικολογική φάρμα στο Βρανδεμβούργο, η οποία παράγει λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέας και λουκάνικα σύμφωνα με αυστηρά βιολογικά πρότυπα.

by Times Newsroom

Στο αγρόκτημα Brodowin ο 74χρονος βασιλιάς Κάρολος συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τους εργάτες, περιηγήθηκε στους χώρους της φάρμας ενώ πήρε μέρος στην διαδικασία παραγωγής ενός τυριού που μοιάζει με το τσένταρ.

Το τυρί Brodowin King είναι ένα κίτρινο ημίσκληρο τυρί τύπου Tilsiter που εμποτίζεται με χυμό καρότου για να του δώσει «λίγη γλυκύτητα και ένα πορτοκαλί χρώμα, όπως το βρετανικό τσένταρ». Η δε επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου υπογράμμισε το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή του στην προστασία του περιβάλλοντος. Η τριήμερη επίσκεψή του μονάρχη στη Γερμανία – το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάληψη καθηκόντων, περιελάμβανε επίσης μια δεξίωση αφιερωμένη στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Η φάρμα Brodowin ιδρύθηκε το 1991 σε γη που αποτελούσε μέρος ενός αγροτικού συνεταιρισμού της Ανατολικής Γερμανίας. Η φάρμα 5.683 στρεμμάτων παράγει λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, λινάρι και ηλιέλαιο, φρέσκο κρέας και λουκάνικα σύμφωνα με αυστηρά βιολογικά πρότυπα. Σχεδόν όλη η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται επιτόπου μέσω ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας.

Ο Βρετανός βασιλιάς  Κάρολος συναντήθηκε με νεαρούς εκπαιδευόμενους στη γεωργία και περιηγήθηκε στην ιδιοκτησία, η οποία έχει 160 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, 300 κατσίκες και 1.800 κότες. Το ζεύγος των ιδιοκτητών ξενάγησε τον Κάρολο σε όλη τη διαδικασία παρασκευής τυριού. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής, ο βασιλιάς παρέλειψε μια επίσκεψη στο στέκι και αναζήτησε καταφύγιο στο γαλακτοκομείο της φάρμας, όπου γέμισε το μείγμα τυριού σε ένα καλούπι.

Η τριήμερη επίσκεψη του Κάρολου στη Γερμανία

Ο βασιλιάς Κάρολος κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο παλάτι Bellevue του Γερμανού Προέδρου Φρανκ Βάλτερ-Σταινμάγιερ συναντήθηκε με υπουργούς, εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους ομάδων υπεράσπισης. Μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, έφτασαν στο Βερολίνο την Τετάρτη (29/3).

Η δε 3ημερη επίσκεψη του Βρετανού μονάρχη θα ολοκληρωθεί σήμερα με μία επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Αμβούργο.

Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς η εκκλησία είναι μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα στους 42.600 νεκρούς από τους βρετανοαμερικανικούς βομβαρδισμούς του 1943, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γόμορρα».

Να σημειωθεί πως ο 74χρονος βασιλιάς Κάρολος ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να στεφθεί κατά τη διάρκεια τελετής στέψης στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com