Βέμπερ: Εάν η Φον ντερ Λάιεν αποτύχει, διακινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε μια Ευρώπη με πολλή αστάθεια

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντικατοπτρίζει την σταθερότητα και η αποτυχία να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Κομισιόν θα διακινδύνευε να οδηγήσει σε μία Ευρώπη με «πολλή αστάθεια», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας σε ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

by Times Newsroom

«To πρώτο μου μήνυμα είναι ότι έχουμε πολλή αστάθεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι’αυτό την επόμενη εβδομάδα μιλάμε για σταθερότητα. Εάν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποτύχει, διακινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε μια Ευρώπη με πολλή αστάθεια. Το δεύτερο μήνυμα είναι, εάν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποτύχει την επόμενη εβδομάδα, αυτός που θα είναι χαρούμενος είναι ένας και είναι ο Βίκτορ Όρμπαν. Ας μην κάνουμε αυτό το δώρο στον Βίκτορ Όρμπαν. Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τη δημοκρατία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι εάν υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατία, την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει οι ευρωβουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της φον ντερ Λάιεν δείχνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στη διαδικασία του spitzenkandidaten (σ.σ.επικεφαλής υποψηφίου) .

Ταυτόχρονα, όσον αφορά τα ταξίδια του Βίκτορ Όρμπαν από την 1η Ιουλίου που η Ουγγαρία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και ειδικότερα τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε ότι «δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2022 ήταν στη Μόσχα. Τώρα επισκέφθηκε ξανά την Μόσχα και μερικές ημέρες μετά βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων. Ο Όρμπαν λοιπόν δεν είναι ειρηνοποιός, αλλά «πολεμοφύλακας» και «πρέπει να σταματήσει».

Σε σχέση με την δημιουργία της πολιτικής ομάδας «Πατριώτες για την Ευρώπη», η οποία αποτελείται από 84 ευρωβουλευτές από 12 χώρες και ήταν ιδέα του Όρμπαν και στην οποία συμμετέχει το κόμμα της Μαρίν Λεπέν και του Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ επισήμανε ότι η ιδέα του Ούγγρου πρωθυπουργού και άλλων να επανενώσουν όλα τα μέρη (σ.σ.κοινών πολιτικών πεποιθήσεων) απέτυχε απολύτως. «Οι εθνικιστικές γνωρίζουν ακριβώς τι δε θέλουν, αλλά δεν ξέρουν τι θέλουν να επιτύχουν. Αυτή είναι η ουσία του κινήματός τους. Όταν βλέπω λοιπόν ότι κάνει εκστρατεία για να κάνει σπουδαία ξανά την Ευρώπη (σ.σ. το σύνθημα της ουγγρικής προεδρίας «Ας κάνουμε την Ευρώπη σπουδαία ξανά»), πρέπει να πω ότι απέτυχε να ενώσει το δεξιό λαϊκιστικό, το ακροδεξιό κομμάτι» κατέληξε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com