Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Μπλίνκεν: «Περιμένουμε έναν δύσκολο χειμώνα»

«Περιμένουμε έναν δύσκολο χειμώνα», τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ύστερα από τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, στο Κίεβο.

by Times Newsroom

«Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας, όμως, είμαστε χαρούμενοι που δεν θα τον αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Θα τον αντιμετωπίσουμε μαζί με τους εταίρους μας», τόνισε ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους προς τον κ. Μπλίνκεν, ευχαριστώντας την Ουάσινγκτον για την έμπρακτη βοήθεια στον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Το ταξίδι του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη αποτελεί έναν ενδιάμεσο σταθμό προς τη σύνοδο κορυφής της G-20 στην Ινδία, όπου ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας θα είναι η ρωσική εισβολή, παρά την απουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Νέα αμερικανική οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Μπλίνκεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα αμερικανική οικονομική βοήθεια ύψους άνω του ενός δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, ενώ θα ενημερωθεί από τους Ουκρανούς αξιωματούχους για τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση και τι χρειάζονται για να αναζωογονήσουν την οικονομία τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δημοσιογράφο που συνοδεύει τον Αμερικανό ΥΠ ΕΞ στο ταξίδι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com