Βουαντίσουαφ Ρέιμοντ (1867 – 1925) Πολωνός μυθιστοριογράφος

Βραβεύθηκε το 1924 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το πιο γνωστό έργο του είναι το τετράτομο Οι χωριάτες (τίτλος πρωτοτύπου: Chłopi).

by Times Newsroom

Ο Βουαντίσουαφ Στανίσουαφ Ρέιμοντ (Władysław Stanisław Reymont, 7 Μαΐου 1867 – 5 Δεκεμβρίου 1925) ήταν Πολωνός μυθιστοριογράφος. Βραβεύθηκε το 1924 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το πιο γνωστό έργο του είναι το τετράτομο Οι χωριάτες (τίτλος πρωτοτύπου: Chłopi).

Ο Βλαντισλάβ Ρέιμοντ γεννήθηκε στο Kobiele Wielkie της Πολωνίας, ένα χωριό κοντά στην πόλη Radomsko. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Tuszyn, μια κωμόπολη κοντά στο Lodz όπου είχαν μετακομίσει με την οικογένεια του. Λίγα χρόνια αργότερα ο πατέρας του τον στέλνει στην Βαρσοβία όπου μεγαλώνει με την αδερφή του πατέρα του και τον άντρα της. Το 1885 του δίνεται το μοναδικό πιστοποιητικό εκπαίδευσης του, αυτό του ράφτη. Ωστόσο, ως ράφτης δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή του. Αντιθέτως, έφυγε απο την Βαρσοβία για να ακολουθήσει μια επαρχιακή θεατρική ομάδα η οποία βρισκόταν σε περιοδία. Ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει στο Tuszyn, απένταρος. Με την βοήθεια των διασύνδεσεων του πατέρα του καταφέρνει να πιάσει δουλειά ως θυρωρός σε μια σιδηροδρομική διάβαση για δεκαέξι ρούβλια τον μήνα. Μόλατυτα, φεύγει άλλες δύο φορές. Τη μια καταφεύγει στην Αγγλία και το Παρίσι με την ιδιότητα του μέντιουμ παρέα με ένα γερμανό πνευματιστή. Ενώ την δεύτερη φεύγει για να ενταχθεί σε έναν θεατρικό θίασο. Το άδυναμο ταλέντο του στην υποκριτική τον αναγκάζει να επιστρέψει. Έκτοτε αφιέρωσε την ζωή του στα ταξίδια και την συγγραφή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com