Βρετανία: Γιατί «καρατόμησαν» την Σουέλα Μπράβερμαν;

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έπαυσε την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, όπως μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

by Times Newsroom

Στα πρώτα της σχόλια, η Μπράβερμαν ανέφερε: «Ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως υπουργός Εσωτερικών. Θα έχω περισσότερα να πω εν ευθέτω χρόνω».

Η απομάκρυνσή της αναμένεται να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου ανασχηματισμού της ομάδας του Σούνακ. Εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν επίσης η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέζ Κόφι και ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ. Τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sun, αναλαμβάνει ο Τζέιμς Κλέβερλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εθεάθη επίσης να εισέρχεται στο γραφείο του Σούνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ. Τα βρετανικά μέσα εκτιμούν ότι θα μπορούσε να αναλάβει την θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Η απομάκρυνση της Μπράβερμαν έρχεται μετά από εβδομάδες εντάσεων με την ίδια να ακολουθεί όλο και περισσότερο τη δική της σκληρή δεξιά πολιτική ατζέντα, κάνοντας μια σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων.

Η Μπράβερμαν έχει κατηγορηθεί για «ενθάρρυνση εξτρεμιστών» και υπονόμευση χιλιάδων υπηρετούντων αστυνομικών, αφού ισχυρίστηκε ότι οι ακροδεξιοί διαδηλωτές είχαν πιο σκληρή μεταχείριση από τους φιλοπαλαιστίνιους υποστηρικτές. Τα σχόλιά της αναφορικά με τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές που οργανώνουν πορείες υποστήριξης του παλαιστινιακού λαο είχαν προκαλέσει ενόχληση στην Ντάουνινγκ Στριτ καθώς η ίδια έκανε λόγο για ύποπτη στάση των Αρχών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι ενθάρρυνε μια ακροδεξιά αντιδιαμαρτυρία που κατέληξε σε βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, η Μπράβερμαν βγήκε εκτός κυβερνητικής γραμμής όταν σε άρθρο της στους Times κατηγόρησε την αστυνομία ότι είχε δύο μέτρα και δύο σταθμά και μεροληπτούσε υπέρ των «φιλοπαλαιστινιακών όχλων» που «θυμίζουν ανησυχητικά» τους όχλους που έχουν σημειωθεί στη Βόρεια Ιρλανδία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε αρκετά σκληρή στάση απέναντί τους.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν είχε την έγκριση Ντάουνινγκ Στριτ, κάτι που φαίνεται να αποτελεί παραβίαση του υπουργικού κώδικα με την Μπράβερμαν να αψηφά ουσιαστικά τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Ενόχληση στους Τόρις είχαν προκαλέσει επίσης τα σχόλια της Μπράβερμαν για τους άστεγους. Είχε υποστηρίξει ότι οι άστεγοι που μένουν στον δρόμο έχουν «επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά η Μπράβερμαν αναγκάζεται να εγκαταλείψει την θέση της στην βρετανική κυβέρνηση μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Η Λιζ Τρας είχε επίσης ζητήσει την παραίτησή της τον περασμένο Οκτώβριο επειδή έστειλε εμπιστευτικές πληροφορίες σε βουλευτή από ιδιωτική διεύθυνση email.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com