Βρετανία: Nέο πλήγμα στη δημοτικότητά τους υπέστησαν οι Τόρις

Οι Συντηρητικοί του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ κατέγραψαν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, περαιτέρω πτώση στο ποσοστό της δημοτικότητάς τους στην πρόθεση ψήφου αφότου έγινε γνωστό ότι πέντε αξιωματούχοι του κόμματος--εκ των οποίων δύο υποψήφιοι--ελέγχονται από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας για τα παράνομα στοιχήματα, καθώς φέρονται ότι έπαιξαν στοίχημα για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

by Times Newsroom

Το σκάνδαλο υπονομεύει τις προσπάθειες των Τόρις να μικρύνουν την ψαλίδα έναντι των αντιπολιτευόμενων Εργατικών που εμφανίζουν μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις οκτώ ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Ο αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων των Τόρις που ελέγχονται έχει ως αποτέλεσμα η στήριξη προς το κόμμα να πέσει στο 18%, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Survation που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει 41%.

Από τότε που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι πληροφορίες για τα παράνομα στοιχήματα, η συμπεριφορά της κυβέρνησης έχει αναχθεί σε δεύτερο σοβαρότερο θέμα για τους ψηφοφόρους μετά την κρίση του κόστος ζωής, διαπιστώνει η δημοσκόπηση.

Το σκάνδαλο με τα παράνομα στοιχήματα επιδεινώθηκε περαιτέρω αργά χθες Τρίτη αφότου ένας υπουργός της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι έπαιξε τρεις φορές στοίχημα για την ημερομηνία των εκλογών, αλλά είπε ότι δεν ελέγχεται από την Επιτροπή.

Υποψήφιος των Εργατικών επίσης παραδέχτηκε ότι στοιχημάτισε κατά του εαυτού του.

Ο Σούνακ είχε δηλώσει ότι ήταν «απίστευτα θυμωμένος» με όσα έχουν καταγγελθεί, προσθέτοντας ότι «αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει τους κανόνες, όχι μόνο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις πλήρεις συνέπειες του νόμου, αλλά θα διασφαλίσω ότι θα αποσυρθεί και από το κόμμα», αποφεύγοντας να δράσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Ο Μελ Στράιντ, υπουργός Εργασίας και Συντάξεων δήλωσε σήμερα ότι πιθανόν να εμπλέκονται περισσότεροι στο σκάνδαλο και ότι θα πρέπει να υπάρξει διάλογος για τα πολιτικά στοιχήματα.

Για τις ανάγκες της δημοσκόπησης η Survation ρώτησε τηλεφωνικώς 1.022 ενήλικες στη Βρετανία κατά το διάστημα 21-25 Ιουνίου.

Με πλροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com