Βρυξέλλες: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας έξω από την έδρα της ΕΕ

Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό έχουν παραταχθεί σε ουρές. «Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν», φωνάζουν οι αγρότες.

by Times Newsroom

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες, καθώς οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν έσπασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας του μπλοκ.

Παράλληλα, εκτόξευσαν πορτοκάλια και λεμόνια κατά των αστυνομικών που τους εμποδίζουν να πλησιάσουν το κτίριο.

Νωρίτερα, οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ένα βουνό από ελαστικά μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η αστυνομία έφερε κανόνια νερού προτού οι σωροί από λάστιχα πάρουν φωτιά.

Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη. “Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν“, φωνάζουν οι αγρότες.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Le Soir

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com