19 Ημέρες: Η τελευταία αναλαμπή του Εμφυλίου

Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο του Δημήτρη Ευαγγελοδήμου μέσα από επίσημα κείμενα και έγκυρες αφηγήσεις

by Times Newsroom

Δημήτρης Ευαγγελοδήμος

19 Ημέρες: Η τελευταία αναλαμπή του Εμφυλίου

Εκδόσεις Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος

Σειρά: Ιστορία, 26

ISBN: 978-618-5644-09-3

Σχήμα: 14 x 21 εκ.

Σελίδες: 256

Τιμή: 18,00 €

Η «Μάχη του Καρπενησίου» και η κατάληψη της πόλης από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ) επί 19 ημέρες, αν και ήταν μια από τις κορυφαίες φάσεις του Εμφυλίου Πολέμου (1946-1949), εντούτοις αποτέλεσε την αρχή του τέλους του. Η διήγηση των γεγονότων αποκαλύπτει τα πολλά επίπεδα της ανάγνωσης της τραγωδίας: Το δράμα εκείνων που βρέθηκαν στη μέση, το αδιέξοδο της ουτοπίας, τους μικρούς εμφυλίους εντός των αντιμαχόμενων πλευρών, την ανεπάρκεια των μηχανισμών, την ανικανότητα προσώπων με καθοριστικό ρόλο, τις αντιφατικές στοχεύσεις κ.ά., που όμως είχαν ως αποτέλεσμα πολύ αίμα, πόνο και δάκρυα. Όλα αυτά αναδεικνύονται μέσα από επίσημα κείμενα και έγκυρες αφηγήσεις.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Θεοφ. Ευαγγελοδήμος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Καρπενήσι (1954), σπούδασε λογιστικά στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και Στατιστική στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Εργάστηκε επί 37 χρόνια ως δημοσιογράφος στην Εξόρμηση, στην Ελεύθερη Γνώμη, στη Ρωμιοσύνη, στα Νέα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Top FM», ως αρχισυντάκτης επί πολλά χρόνια στο Βήμα και στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και έκλεισε τη δημοσιογραφική καριέρα του ως διευθυντής στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος. Παράλληλα, επιμελήθηκε περιοδικά και κλαδικές εφημερίδες (Απόδημος, Το Βήμα των Βιοτεχνών, Εκτελωνιστικά Νέα, Εκτελωνιστής, Η Ευρυτανία σήμερα, Καρπενησιώτικα) και αναδιοργάνωσε την καθημερινή κυπριακή πολιτική εφημερίδα Αγών. Επίσης για ένα διάστημα εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου, απ’ όπου παραιτήθηκε, θεωρώντας ασυμβίβαστη τη θέση του κρατικού υπαλλήλου με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Έχει στο ενεργητικό του το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για «την επιτυχή καταγραφή της οικονομικής επικαιρότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης». Επίσης, βραβεύτηκε από τον Δήμο Καρπενησίου «για το σπουδαίο συγγραφικό του έργο και για την πολύτιμη συμβολή του στον χώρο των γραμμάτων». Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων ως εισηγητής και δραστηριοποιείται σε κοινωνικούς φορείς και συλλόγους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com