«Ο Δημήτρης Κολοβός, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του θεάτρου, με συνεχή και πολύχρονη παρουσία στην καλλιτεχνική παραγωγή (από το 1985 έως το 2023) υπήρξε ένας άνθρωπος γλυκός, ευαίσθητος, δοτικός που με το υποκριτικό του ταλέντο και τις ερμηνείες του σφράγισε μια ευρεία γκάμα ρόλων αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Ο Δημήτρης Κολοβός σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βεάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι με το ΒΕ συνεργάστηκε σε 64 παραγωγές.

«Η πρώτη του συνεργασία ήταν στον “Γενικό Γραμματέα” του Ηλία Καπετανάκη, σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου (1985), ενώ η τελευταία στη “Λυσσασμένη γάτα” του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα (2023). Εκτός από το ΒΕ, συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Επίσης, συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μεταξύ άλλων μερικές από τις σημαντικές παραστάσεις που συμμετείχε στην καλλιτεχνική του διαδρομή: Ο Λεπρέντης, Πλούτος, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Γέρμα (Θέατρο Καισαριανής), Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας, Οι νταντάδες, Χαιρέτα μου τον πλάτανο, Βαβυλωνία, Οι προστάτες (Θεσσαλικό Θέατρο), Ζήνων, Μανδραγόρας (ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης), Νεφέλες, Αχαρνής, Λεόντιος και Λένα, Βαβυλωνία, Φοίνισσες, Δωδέκατη νύχτα, Ο βυσσινόκηπος, Η γυναίκα του Λωτ, Αίας (στον ομώνυμο ρόλο), Φυγή, Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης, Πλατόνοφ, Ουζερί Τσιτσάνης, Ιβάνοφ, Καινούργιοι φίλοι, ΑριστοFUNης, Με τα παιδιά της πιάτσας, Ο κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του, ο Μάττι, Το ημέρωμα της στρίγγλας, Μικρά Διονύσια, Το τρομπόνι, Μαντάμ Σουσού, Ο γύρος του θανάτου, Το ραφτάδικο, Γλυκό πουλί της νιότης, Του Κουτρούλη ο γάμος, Ανασκαφή 2, Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας, Το τρίτο στεφάνι, Η αυλή των θαυμάτων, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, Οι στυλοβάτες της κοινωνίας κ.ά. (ΒΕ), O κουρέας της Σεβίλλης (ΔHΠEΘE Αγρινίου)», καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ το ΒΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την απώλεια του Δημήτρη Κολοβού

​Πληροφορούμενη την απώλεια του Δημήτρη Κολοβού, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δημήτρης Κολοβός υπήρξε διακεκριμένος εργάτης του Θεάτρου, το οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση επί δεκαετίες και από πολλές σκηνές. Στη μακρά σταδιοδρομία του ερμήνευσε με επιτυχία ένα μεγάλο φάσμα ρόλων, από το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο, και ευτύχησε να συνεργαστεί με σημαντικότατους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σχήματα. Παράλληλα, μέσω της πυκνής συμμετοχής του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αγαπήθηκε από το μεγάλο κοινό. Η απώλειά του κλείνει μια μακρά πορεία στο σανίδι, στο οποίο έμεινε πιστός έως το τέλος.

Στην οικογένειά του, τους φίλους του και τους ομοτέχνους του απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια.