Θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Μανώλη Παντινάκη

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη από τον ΙΝ του Αγίου Παύλου, στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου

by Times Newsroom

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Μανώλη Παντινάκη.

O Μανώλης Παντινάκης, με παρουσία στον χώρο της δημοσιογραφίας από τη δεκαετία του 1970, εργάστηκε στις εφημερίδες «Ρεθεμνιώτικα Νέα», «Η Τόλμη» και «Τα Νέα» της Αθήνας, ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Όμιλο ΚΡΗΤΗ TV.

Γεννήθηκε στο Σπήλι του Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία από το 1977, διακρινόμενος για το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφική ματιά του. Από το 2003 αφιερώθηκε στην ιστορική έρευνα, εστιάζοντας στην περίοδο της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου στη Κρήτη, φέρνοντας στο φως ντοκουμέντα και άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητά του συνέγραψε πληθώρα ιστορικών βιβλίων, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή γνώσης για την Κρήτη και την Αντίσταση.

Μέσα από αυτή του τη δραστηριότητα, συνέγραψε πληθώρα ιστορικών βιβλίων, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή γνώσης για την Κρήτη και την Αντίσταση:

  • Ο πολέμαρχος της Βίγλας. Καπετάν Σφακιανός
  • Η Εθνική Αντίσταση Ρεθύμνου – Στρατής Βελουδάκης, Στρατιωτικός Υπεύθυνος ΕΛΑΣ Ρεθύμνου (σε συνεργασία με Αντώνη Κ. Σανουδάκη και Στρατή Βελουδάκη)
  • Η Αμαζόνα της Αντίστασης και της Εξορίας (Το “Κατινάκι η Μαμή”)
  • Νικητές στο απόσπασμα: το Αμάρι στις φλόγες
  • Άνθρωποι, σαπούνι και λίπασμα: Κρητικοί στην κόλαση των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης
  • Πόθος Λευτεριάς
  • Αντίσταση και Εξορία
  • Η επαρχία Αγίου Βασιλείου αφηγείται: “Η Κατοχή δεν μας λύγισε…”
  • Αμαριώτες στην αντίσταση
  • Παπά-Μιχάλης Γεωργουλάκης: Ρασοφόρος Ζορμπάς (σε συνεργασία με τον Γιάννη Κανελλάκη)

Στο ψήφισμά του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, που συνήλθε εκτάκτως με το άγγελμα του θανάτου του Μανώλη Παντινάκη, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ενώ αποφάσισε ομόφωνα να εκπροσωπηθεί το ΔΣ στην κηδεία και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στις 15:00, από τον ΙΝ του Αγίου Παύλου, στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή