ΗΠΑ: Δικαστής περιορίζει την αγωγή του ζεύγους Μακρόν κατά Αμερικανίδας podcaster για δυσφήμιση

Το ζεύγος Μακρόν είχε καταθέσει αγωγή τον Ιούλιο κατά της Όουενς και δύο εταιρειών που συνδέονται μαζί της, κάνοντας λόγο για μια «εκστρατεία παγκόσμιας ταπείνωσης» που, όπως υποστηρίζει, βασίζεται σε ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας.

by Times Newsroom

Δικαστής στο Ντέλαγουερ αποφάσισε την Τρίτη ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, μπορούν να συνεχίσουν την αγωγή τους για δυσφήμιση κατά δύο εταιρειών που συνδέονται με την Αμερικανίδα συντηρητική podcaster Κάντας Όουενς, όχι όμως και προσωπικά εναντίον της.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ντέλαγουερ, Σέλντον Ρένι, έκρινε ότι το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία επί της Όουενς, η οποία κατοικεί στο Τενεσί. Ωστόσο, η αγωγή κατά των εταιρειών Candace Owens LLC και Georgetom Inc., που είναι εγγεγραμμένες στο Ντέλαγουερ, μπορεί προς το παρόν να συνεχιστεί.

Η αγωγή για τους ισχυρισμούς σχετικά με την Μπριζίτ Μακρόν

Το ζεύγος Μακρόν είχε καταθέσει αγωγή τον Ιούλιο κατά της Όουενς και δύο εταιρειών που συνδέονται μαζί της, κάνοντας λόγο για μια «εκστρατεία παγκόσμιας ταπείνωσης» που, όπως υποστηρίζει, βασίζεται σε ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας. Σύμφωνα με την αγωγή, η Όουενς προωθούσε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς με σκοπό να ενισχύσει την ανεξάρτητη πλατφόρμα της, να αποκτήσει δημοσιότητα και να αποκομίσει οικονομικά οφέλη.

Εκκρεμεί η απόφαση για την απόρριψη της αγωγής

Ο δικαστής ανέβαλε την απόφασή του επί του αιτήματος της Όουενς να απορριφθεί συνολικά η δικαστική προσφυγή, ζητώντας από τις εμπλεκόμενες πλευρές να διευκρινίσουν περαιτέρω πώς αλληλεπιδρούν η γαλλική νομοθεσία περί δυσφήμισης και οι κανόνες παραγραφής με το αμερικανικό δίκαιο.

Η Όουενς ευχαρίστησε τον δικαστή σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μία από τις πιο απαράδεκτες νομικές υπερβάσεις από έναν ηγέτη ξένης κυβέρνησης στην ανθρώπινη ιστορία» και υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προσπάθεια ενός εν ενεργεία προέδρου να την οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή