Αγρότες μπήκαν με τρακτέρ στη Ρώμη – Το βράδυ σχεδιάζουν παρέμβαση στο φεστιβάλ τραγουδιού στο Σαν Ρέμο

Έφτασαν στη Ρώμη τέσσερα τρακτέρ αγροτών. Μάλιστα, διέσχισαν κεντρικούς δρόμους κοντά στο Κολοσσαίο, τον σιδηροδρομικό σταθμό «Τέρμινι» και τον χώρο του πρώην ρωμαϊκού σταδίου «Τσίρκο Μάσιμο».

by Times Newsroom

Με την είσοδό τους με τα τρακτέρ στη Ρώμη, οι Ιταλοί αγρότες στέλνουν σαφές αίτημα προς την κυβέρνηση της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, να αρχίσει διάλογο με τους διαδηλωτές.
Απόψε θα οργανωθεί κινητοποίηση, πάντα με τρακτέρ, στον περιφερειακό δρόμο γύρω από την Αιώνια Πόλη.

Όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο να μπορέσει να περιοριστεί, όσο γίνεται περισσότερο, η ταλαιπωρία των πολιτών.


Παράλληλα, οι διαδηλωτές θέλουν να διαπιστώσουν αν η κυβέρνηση Μελόνι θέλει να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων τους, αρχίζοντας από φοροαπαλλαγές για τους αγρότες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Το βράδυ, τέλος, το ιταλικό «κίνημα των τρακτέρ» ζητά να μπορέσει να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο.

Δεν έχει γίνει σαφές έως τώρα, αν οι αγρότες θα πάρουν τον λόγο κατά την διάρκεια της εκπομπής της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai ή αν θα τους επιτραπεί μόνο να παραδώσουν ένα κείμενο για να διαβαστεί από τους παρουσιαστές.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίμονα να μιλήσουν αδιαμεσολάβητα στο ιταλικό τηλεοπτικό κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή