«Αλκίνοος», Κύκλος τραγουδιών για αντρική φωνή και πιάνο

by Times Newsroom
Ο Γιώργος Καγιαλίκος, ο Γιάννης Ευθυμιάδης και ο Βασίλης Γισδάκης παρουσιάζουν από τον Μετρονόμο μια νέα δισκογραφική δουλειά έναν κύκλο τραγουδιών για αντρική φωνή και πιάνο που βασίζεται στο ομότιτλο ποίημα «Αλκίνοος»
 
Ο «Αλκίνοος» είναι ένας ποιητικός μονόλογος, ένα ερωτικό τραγούδι. Αγγίζει την έννοια του έρωτα τόσο στη φυσική όσο και στη μεταφυσική του διάσταση έξω από τον χρόνο, πέρα από τα φύλα, εκεί που τέμνεται η ύπαρξη με την αλήθεια της.
Ένας ώριμος άντρας απευθύνεται σε έναν άλλο, νεαρότερο. Στην πραγματικότητα ο νεαρός άντρας που κείτεται απέναντι του δεν είναι άλλος παρά η νεαρή υπόσταση του, η πάντα νέα ψυχή του λίγο πριν από την τελική ένωση και αποχώρηση τους στο άπειρο.
Πλάθεται έτσι μια συνθήκη μέσα από την οποία ο ήρωας ανακαλύπτει αλήθειες, απελευθερώνει αισθήματα κι αισθήσεις και τελικά οδηγείται στην ένωση με τον ίδιο του τον εαυτό, στην πιο βαθειά κι αληθινή ένωση με την ύπαρξη του.
 
Ο Γιάννης Ευθυμιάδης έγραψε μια βαθιά ερωτική εξομολόγηση.
Ο Γιώργος Καγιαλίκος βυθίστηκε στον λόγο κι ανέσυρε τη μελωδία.
Ο Βασίλης Γισδάκης ερμήνευσε ιδανικά τον ψίθυρο και την κραυγή.
 
Η λιτή ερμηνευτική επιλογή πιάνου – φωνής γίνεται χορός για δυο…
 
Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης
Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering: Κώστας Παρίσσης, Studio Praxis
 
Δείτε εδώ τα video clip:
Βασίλης Γισδάκης | Δεν απαντάς

 
Βασίλης Γισδάκης | Πολύκλωνος ανθός
 
Ακούστε εδώ το τραγούδι «Κι εγώ ζήλευα»
Βασίλης Γισδάκης | Κι εγώ ζήλευα

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή