Αλβανία: Οργή κατά Έντι Ράμα για βιαιοπραγία σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου

Σάλος ξέσπασε στην Αλβανία με την επιθετική χειρονομία του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα σε βάρος της δημοσιογράφου Αμπρόζια Μέτα κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στα Τίρανα.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα, το περιστατικό καταγράφηκε από τις ανοιχτές κάμερες που τραβούσαν τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ο οποίος αφού αγνόησε επιδεικτικά τις ερωτήσεις που του απηύθυνε η δημοσιογράφος, άπλωσε το χέρι του και την έσπρωξε στο πρόσωπο.

Η χειρονομία του Ράμα ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση της Αμπρόζια Μέτα σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν – μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή – όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.

Δείτε το βίντεο:

«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων. Η Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τη δημοσιογράφο και προσθέτει ότι η ίδια, στο πλαίσιο του επαγγελματικού της δικαιώματος, επέμεινε σε μια συγκεκριμένη απάντηση από τον πρωθυπουργό.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», καταγγέλλει την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com