Αλβανίδα βουλευτής: Βιαστική η νομιμοποίηση της κάνναβης- θα μπει εμπόδιο στην ένταξη στην ΕΕ

Σε απόλυτους όρους, η Αλβανία δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε περιπέτειες που θα ανοίξουν νέους δρόμους, τους οποίους η χώρα έπρεπε να έχει κλείσει. 

by Times Newsroom

Η νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς έγινε βιαστικά καθώς η Αλβανία έχει άλλες προτεραιότητες για να ενταχθεί στην ΕΕ, δήλωσε η βουλευτής των Δημοκρατικών, Τζορίντα Ταμπάκου, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την κάνναβη σε συνέντευξή τους στην “Panorama TV”.

Ο Ταμπάκου εξέφρασε ανησυχίες για αυτό το σχέδιο νόμου όπου είπε ότι η έγκρισή του θα αποτελέσει εμπόδιο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει σε αυτή την περιπέτεια.

Σύμφωνα με την ίδια το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για άτυπες διακινήσεις της κάνναβης και ξέπλυμα χρήματος από το οργανωμένο έγκλημα.

Η Αλβανίδα βουλευτής είπε χαρακτηριστικά:

Ο νόμος δεν συντονίζεται με την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και πολλοί εξεπλάγησαν όταν εγκρίθηκε, δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη για αυτό.

Το θέμα δεν είναι πόσα έσοδα θα έρθουν στον προϋπολογισμό, αλλά η ζημιά που προκαλεί σε εικόνα και διαχείριση καθιστά αυτή τη διαδικασία απαράδεκτη και εμπόδιο στη διαδικασία ένταξης, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εισηγήσεις που έγιναν.

Αυτός είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Το σχέδιο νόμου θεσπίζει κάποια κριτήρια, υποτίθεται ότι θα είναι διεθνείς εταιρείες.

Σε απόλυτους όρους, η Αλβανία δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε περιπέτειες που θα ανοίξουν νέους δρόμους, τους οποίους η χώρα έπρεπε να έχει κλείσει.

Δεν πρέπει πλέον να είμαστε χώρα πηγής κάνναβης και ανεπίσημων δρόμων, επομένως η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει πλέον αυτή την περιπέτεια.

Ο νόμος ήταν έκπληξη, δεν υπήρχε επικοινωνία με την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία από τον Μάρτιο.

Σήμερα διακινδυνεύουμε σοβαρά το μέλλον στη διαδικασία ένταξης, η ψήφιση αυτού του νόμου ανοίγει το δρόμο για την άτυπη διακίνηση κάνναβης και το ζήτημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που προέρχεται από το οργανωμένο έγκλημα.

Υπάρχουν πολλοί σοσιαλιστές βουλευτές που πρέπει να το δουν ως προτεραιότητα, δεν πιστεύω ότι θα κλείσουν τα μάτια όταν σηκώσουν την κάρτα».

Gazeta Shqiptare

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com