Αμερικανός αξιωματούχος: Η κίνηση του Πούτιν με τα πυρηνικά κάνει την κατάσταση πολύ πιο επικίνδυνη

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους και εταίρους μας. Και αυτό περιλαμβάνει τον τομέα της στρατηγικής αποτροπής»

by Times Newsroom

Η διαταγή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις στη διάρκεια της εισβολής που πραγματοποιεί στην Ουκρανία συνιστά κλιμάκωση και θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα «πολύ, πολύ πιο επικίνδυνα», δήλωσε σήμερα ανώτερος αμερικανός αμυντικός αξιωματούχος.

«Βάζει ξεκάθαρα στο παιγνίδι δυνάμεις που, αν υπάρξει ένας λάθος υπολογισμός, θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα πολύ, πολύ πιο επικίνδυνα», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αυτή την κίνηση του Πούτιν «άχρηστη», καθώς η Ρωσία «ουδέποτε βρισκόταν υπό κάποια απειλή από τη Δύση».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, δεν θέλησε να πει αν οι ΗΠΑ πρόκειται να δώσουν μια απάντηση που να περιλαμβάνει κάποια αλλαγή θέσης αναφορικά με τις δικές τους πυρηνικές δυνάμεις.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους και εταίρους μας. Και αυτό περιλαμβάνει τον τομέα της στρατηγικής αποτροπής», σχολίασε μόνο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com