Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το εικονογραφημένο βιβλίο δραστηριοτήτων του Θοδωρή Παπαϊωάννου, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, «Τα γενέθλια του Μέλιου»

by Times Newsroom

Φέτος, ο Μέλιος, αγαπημένος ήρωας του Θοδωρή Παπαϊωάννου γίνεται 10 χρόνων!

Με μεγάλη χαρά γιορτάζουμε τα γενέθλιά του με ένα επετειακό βιβλίο γεμάτο παιχνίδια και δραστηριότητες από τον τρυφερό του κόσμο. Θα χρειαστούμε φαντασία, περιέργεια και πολλή διάθεση για παιχνίδι!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το 2014 γνωρίσαμε… «Ανάποδα» τον Μέλιο, ένα σκαθάρι με ευαισθησίες και διάθεση για περιπέτεια!

Το «Ανάποδα» έφερε το «Απέναντι» αλλά και το «Αντάμα», την πολυβραβευμένη τριλογία του Θοδωρή Παπαϊωάννου με την εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, κι από τότε ο Μέλιος έγινε το αγαπημένο σκαθάρι μικρών και μεγάλων.

Τα παιδιά συνάντησαν τον Μέλιο και την παρέα του στα σχολεία τους, σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και φεστιβάλ και το ταξίδι που έκαναν μαζί του ήταν συναρπαστικό.

Ελάτε να ζήσουμε σε αυτό το επετειακό βιβλίο συναρπαστικές στιγμές στη Χώρα του Ανάποδα, χρωματιστά ταξίδια στη Χώρα του Απέναντι και τη μοναδική ομορφιά της φύσης στη Χώρα του Αντάμα!

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

O Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στο Έσσεν της Γερμανίας αλλά τα παιδικά του χρόνια τα έζησε σε ένα χωριό, δίπλα σε ένα ποτάμι. Από πολύ μικρός μπαινοβγαίνει στα σχολεία, είτε ως μαθητής είτε ως δάσκαλος, και γράφει ιστορίες και παραμύθια. Αγαπάει τη μουσική, το θέατρο, τα ταξίδια και τους περιπάτους στο δάσος. Κάποια από τα βιβλία του έχουν διακριθεί και άλλα έχουν βραβευτεί. Ζει στην πόλη των νερών, την Έδεσσα, ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες και καταρράκτες.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία του:

Ανάποδα (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2014)

Απέναντι (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2015)

Σιλουανή (εφηβικό μυθιστόρημα, εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη, 2017)

Αντάμα (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, 2018)

Από την αρχή (μυθιστόρημα για ενήλικες, 2020)

Μια στάλα μέλι (εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης, 2021)

Ο πελεκάνος (εφηβικό μυθιστόρημα, εικόνες: Πέτρος Χριστούλιας, 2022)

Ούτε νότα (εικόνες: Βασίλης Σελιμάς, 2022)

H Ίρις Σαμαρτζή είναι πολυβραβευμένη εικονογράφος, με διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: ΙX Santiago de Compostela Award for Picture Books, Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κ.ά. Προτάθηκε για το Hans Christian Andersen Award το 2020 και το 2022, ενώ το 2021 ήταν υποψήφια για το Astrid Lindgren Memorial Award. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο ως συγγραφέας, το Τάτα;; (Ίκαρος, 2020), απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2021 και συγκαταλέχτηκε στα είκοσι καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου. Όταν δεν εικονογραφεί βιβλία, οργανώνει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά. Περισσότερα για την ίδια και τη δουλειά της στο: www.irissamartzi.com

Στη σειρά του Μέλιου κυκλοφορούν τα βιβλία:

Ανάποδα (2014)
Απέναντι (2015)
Αντάμα (2018)


Πληροφορίες έκδοσης
  • Θοδωρής Παπαϊωάννου
  • Τα γενέθλια του Μέλιου
  • ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ίρις Σαμαρτζή
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εικονογραφημένα βιβλία / Βιβλίο δραστηριοτήτων
  • ISBN: 978-960-572-660-7
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 48
  • ΣΧΗΜΑ: 26 x 24 εκ.
  • ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό
  • ΤΙΜΗ: 14,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
  • ΗΛΙΚΙΕΣ: από 5 ετών
  • Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com