Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Liniers, Αγριολούλουδα, σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη

by Times Newsroom

Ένα τρυφερό εικονογραφημένο βιβλίο με πολλές δόσεις μαγικού ρεαλισμού, που υμνεί την παιδική ηλικία και τη ατέρμονη φαντασία της, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό κόμικ Liniers.

Ένα βιβλίο-γιορτή, αφιερωμένο στους μαγικούς δεσμούς που ενώνουν τα παιδιά.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τρεις αδερφές θα ζήουν την περιπέτεια της ζωής τους: θα εξερευνήσουν μαζί ένα μυστηριώδες νησί, δοκιμάζοντας η κάθε μία τον εαυτσό της σε απρόσμενες δοκιμασίες και προκλήσεις, όπως είναι τα Αγριολούλουδα. Αλήθεια, αυτά τα φυτά στο άγριο δάσος μιλάνε;

Το μικρότερο κορίτσι δεν θέλει να μείνει πίσω και να χάσει αυτή την περιπέτεια, που θα είναι γεμάτη με αλλόκοτες και εκπληκτικές ανατροπές. «Έγινε ένα τρομερό αεροπορικό δυστύχημα!» θα μας πει στην αρχή, αλλά αυτό το δραματικό ξεκίνημα θα δώσει τη θέση του σε ένα γλυκό και ταυτόχρονα αστείο φινάλε.

Ο Αργεντινο-αμερικανός καρικατουρίστας Liniers εφαρμόζει τόσο τις συμβάσεις του μαγικού ρεαλισμού όσο και τη βαθιά κατανόηση τού πώς λειτουργεί το μυαλό των παιδιών σε αυτή την παράξενη και ταυτόχρονα υπέροχη ιστορία.

Kirkus Reviews

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

“Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια φωτογραφία που έβγαλα τις κόρες μου καθώς κοιτούσαν έκθαμβες τη ζούγκλα στο Γιουκατάν. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή άρχισα να φαντάζομαι την ιστορία. Matilda, Clementina και Emma «η θέση σας είναι ανάμεσα στ’ αγριολούλουδα», όπως λέει το τραγούδι Wildflowers του Tom Petty. Σας ευχαριστώ για όλα όσα συνεισφέρατε σε αυτό το παραμύθι και ευχαριστώ τη φίλη σας Paz Babineau που με βοήθησε να βρω τον γορίλα τσέπης”.

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ο Ricardo Siri Liniers, γνωστός κυρίως ως Liniers, είναι από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικ παγκοσμίως. Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στις 15 Νοεμβρίου του 1973, όπου ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας fanzines. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων στα περιοδικά Rolling Stone, Spirou, Virginia Quarterly Review, Playboy και La Mano. Αυτή την περίοδο κατοικεί στο Βερμόντ των ΗΠΑ ως φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στο Center for Cartoon Studies.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί ακόμη το βιβλίο του Liniers, Καληνύχτα, Πλανήτη

(2021- μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου).


Πληροφορίες έκδοσης
  • Liniers
    Αγριολούλουδα (Flores Salvajes)
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εικονογραφημένα βιβλία/Μεταφρασμένα
    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
    ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Ισπανικά
  • ISBN: 978-960-572-579-2
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 44
  • ΣΧΗΜΑ: 19 x 29 εκ.
  • ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό
  • ΤΙΜΗ: 12,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
  • ΒΑΡΟΣ: 371 γρ.
  • ΗΛΙΚΙΕΣ: από 5 ετών
  • Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com