«Αυτή είναι μια τρομακτική νύχτα»: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Εκτενείς αναφορές κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ για την τραγωδία στα Τέμπη, με τους 32 νεκρούς και τους 85 τραυματίες.

by Times Newsroom

«Αυτή είναι μια τρομακτική νύχτα» (Τhis is a terrible night) αναφέρει το BBC στο Twitter για την σφοδρή των δύο τρένων. Το βρετανικό δίκτυο κάνει αναφορά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, ενώ τονίζει ότι στο σημείο επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

 

 

«Μακελειό έπειτα από σύγκρουση τρένων κοντά στην ελληνική πόλη της Λάρισας» είναι ο τίτλος του άρθρου.

Στην τραγωδία αναφέρεται και η ιστοσελίδα The Guardian και συνεχίζει «Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορευματική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

 

Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ του ο Guardian γράφει:

«Επιζώντες δήλωσαν ότι αρκετοί επιβάτες εκσφενδονίστηκαν από τα παράθυρα των βαγονιών λόγω της σύγκρουσης. Είπαν ότι άλλοι πάλεψαν για να απελευθερωθούν αφού η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, πέφτοντας σε ένα χωράφι δίπλα στις γραμμές…»

 

«Καπνός υψώνεται από τα τρένα καθώς πυροσβέστες και διασώστες επιχειρούν μετά από σύγκρουση κοντά στην Λάρισα, στην Ελλάδα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2023. Η σύγκρουση μεταξύ εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε κοντά στα Τέμπη, περίπου 380 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, και είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό πολλών βαγονιών» γράφει το CNN.

Αναφορές για την τραγωδία κάνουν και τα Bloomberg, Associated Press και ΝΕΧΤΑ

Reuters: Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα με νεκρούς και τραυματίες

 

ΑΡ: Σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα με νεκρούς και τραυματίες

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com