«Χιονοθύελλα του αιώνα» στις ΗΠΑ: Πλιάτσικο σε καταστήματα από διαρρήκτες με… έλκηθρα

Αντιμέτωποι με τη «χιονοθύελλα του αιώνα» βρίσκονται οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την χιονόπτωση να εξακολουθεί να σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας δημιουργώντας εκτεταμένα προβλήματα στις μεταφορές και τις επικοινωνίες την ίδια στιγμή που ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να αυξάνεται.

by Times Newsroom

Στο Μπάφαλο πολλά καταστήματα έχουν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας αφού οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από το χιόνι. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς απατεώνες να διαρρήξουν μαγαζιά και να αρπάξουν ό,τι βρουν.

Ο ιδιοκτήτης ενός μικρού οικογενειακού καταστήματος στο Ανατολικό Μπάφαλο, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι πλιατσικολόγοι εισέβαλαν στο παντοπωλείο του την ημέρα των Χριστουγέννων.

«Πήραν τα πάντα. Οι άνθρωποι πήραν παιχνίδια, ηλεκτρονικά είδη και ηχεία», είπε. Υπολόγισε ότι κλάπηκε εξοπλισμός αξίας έως και 50.000 δολαρίων. Δήλωσε δε ότι κάλεσε την αστυνομία, «αλλά μου είπαν ότι ήταν πολύ απασχολημένοι με τη διάσωση των ηλικιωμένων».

Οι επιτήδειοι μάλιστα δεν δίστασαν να βγουν για να κλέψουν ακόμη και με…έλκηθρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος στη Νέα Υόρκη, μετά την ακραία χιονοθύελλα η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους μόνο στην περιοχή της πόλης Μπάφαλο, της δεύτερης μεγαλύτερης της πολιτείας, και άφησε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς ρεύμα, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην κομητεία Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com