«Costa Toscana»: Παρθενική άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά [Video]

Στον Πειραιά κατέπλευσε για πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο «Costa Toscana», το οποίο ανήκει στην Costa Crociere

by Times Newsroom

Στον Πειραιά κατέπλευσε για πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο «Costa Toscana», το οποίο ανήκει στην ιταλοαμερικανική Costa Crociere.

Το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο είναι από πρώτα «νέας γενιάς» που έρχεται σε ελληνικά νερά, καθώς έχει τη δυνατότητα να κινείται με fuel oil αλλά και με LNG.

Κατασκευάστηκε το 2021 στα ναυπηγεία Meyer στο Turku της Φινλανδίας. Έχει μήκος 337 μέτρα και πλάτος 42, ενώ διαθέτει τέσσερις κύριους κινητήρες διπλού καυσίμου που παράγουν ισχύ 61.760 kW.

6.391 επιβάτες

Όπως τονίζεται, στη μέγιστη χωρητικότητά του μπορεί να μεταφέρει 6.391 επιβάτες που εξυπηρετούνται 1678 μέλη πληρώματος. Έχει 2.663 καμπίνες εκ των οποίων είναι οι 1.550 είναι με μπαλκόνι, 13 πισίνες 11 εστιατόρια και 19 bars και lounges.

Πηγή βίντεο: pireaspiraeus.com

Η Ελλάδα «αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας»

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες, η Ελλάδα αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως ο «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» στα βρετανικά «Wave Awards», ποσπώντας περισσότερες από 175.000 ψήφους.

Η τελετή απονομής των φετινών βραβείων του κορυφαίου διεθνούς θεσμού για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον κλάδο της κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022 στο Pan Pacific Hotel του Λονδίνου.

Επισημαίνεται ότι το τρέχον έτος ο κλάδος αναμένεται να κλείσει με 3.000 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και με 2,6 – 2,7 εκατομμύρια αφίξεις επιβατών στους ελληνικούς προορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com