Διατομική Έκθεση: “Fluidity” Μαρία Μπουρμπού – Διονύσιος Παππάς

Οι δύο καλλιτέχνες διατρέχουν απρόσκοπτα τα πεδία της πραγματικότητας και της φαντασίας, ο ένας μέσα από ένα συνδυασμό αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας και βίντεο και ο άλλος μέσα από περίπλοκα σχέδια με μολύβι πάνω σε ξύλινα γλυπτά.

by Times Newsroom
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, 19.00
  • Διάρκεια: 15 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2024
  • Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00
  • Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα.
  • Μετρό: Ευαγγελισμός.

Η FokiaNou Art Space παρουσιάζει την διατομική έκθεση “Fluidity” με έργα της Μαρίας Μπουρμπού και του Διονύσιου Παππά. Οι δύο καλλιτέχνες διατρέχουν απρόσκοπτα τα πεδία της πραγματικότητας και της φαντασίας, ο ένας μέσα από ένα συνδυασμό αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας και βίντεο και ο άλλος μέσα από περίπλοκα σχέδια με μολύβι πάνω σε ξύλινα γλυπτά. Το εν εξελίξει φωτογραφικό έργο της Μπουρμπού, με τίτλο “ILLUSION, or the eighth place”, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Fernando Pessoa “Το βιβλίο της ανησυχίας”, συλλαμβάνει ρεαλιστικά τοπία δίπλα στη θάλασσα μέσα από το πρίσμα της ουτοπίας. Ορισμένα έργα είναι τυπωμένα στο χέρι, άλλα είναι ψηφιακά επεξεργασμένα σε υψηλή αντίθεση και κάποια χρησιμοποιούν διπλές φιγούρες, κολάζ, μελάνι και ακρυλικά. Τα σκίτσα του Παππά απεικονίζουν το εφήμερο και το αμετάβλητο της ύπαρξης μέσα από άκρα και προσωπεία που λιώνουν σαν βούτυρο, ρευστά περιγράμματα και παραμορφώσεις. Τα δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα του, χρησιμεύουν ως μια μεταφορά για την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση.

Η Μαρία Μπουρμπού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φωτογραφία στο Κέντρο Σπουδών και Πρακτικής της Φωτογραφίας στην Αθήνα και Video Art στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχοντας διαμείνει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό (Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Λισαβόνα και Βιέννη), το έργο της έχει εκτεθεί διεθνώς και βρίσκεται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

www.mariabourbou.com

Ο Διονύσιος Παππάς μεγάλωσε στη Χαλκίδα, σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχοντας ολοκληρώσει σπουδές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ Αθηνών, εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών όπου σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήριο του Α. Αντωνόπουλου, ασχολήθηκε με το σχέδιο, τα πολυμέσα και την ψηφιακή τέχνη και αποφοίτησε με άριστα. Έχει δημιουργήσει έργα στον δημόσιο χώρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

www.dionisiospappas.com

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 60 ομαδικές, διατομικές και ατομικές εκθέσεις, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια και ομιλίες.

www.fokianou247.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com