Διαβάζοντας το βιβλίο: Δεν υπάρχουν άτακτα παιδιά!

Ένας καινοτόμος οδηγός για γονείς με παιδιά ηλικίας έως 5 ετών

by Times Newsroom

«Θέλετε να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τις εκρήξεις θυμού και το κλάμα των παιδιών σας; Πώς να δίνετε τέλος στους καβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια μέσα σε δευτερόλεπτα και πώς να θέσετε τις βάσεις για την καλή ψυχική υγεία των παιδιών σας;

Στο ‘Δεν υπάρχουν άτακτα παιδιά!’, η μητέρα, δημοσιογράφος και παιδοψυχολόγος Kate Silverton μοιράζεται μια πρωτοποριακή νέα προσέγγιση για την ανατροφή των παιδιών, βοηθώντας έτσι να αντιμετωπίσετε εύκολα και διασκεδαστικά την καθημερινότητα της οικογένειάς σας.

Οι μοναδικές στρατηγικές της συγγραφέας, τα παραδείγματα που παρουσιάζει και οι απλές τεχνικές της θα σας επιτρέψουν να διαχειριστείτε εύκολα τις δύσκολες καθημερινές προκλήσεις και θα σας βοηθήσει να απολαύσετε έναν ενισχυμένο δεσμό με το παιδί σας, τόσο τώρα όσο και στα επόμενα χρόνια.

Βασισμένος στις πρόσφατες ανακαλύψεις της επιστήμης, αυτός ο ελκυστικός, εύληπτος και τρυφερός οδηγός για γονείς θα επαναπροσδιορίσει και θα εμπλουτίσει τον τρόπο που βλέπετε και μεγαλώνετε τα μικρά σας, καθώς πρεσβεύει πώς κάτω των πέντε ετών κανένα παιδί δεν μπορεί να είναι άτακτο» (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Η συγγραφέας εξηγεί πως λειτουργεί ο εγκέφαλος του παιδιού και πώς ο τρόπος που λειτουργούν οι γονείς συμβάλλει στη διαμόρφωση του παιδιού τους. Η συμπεριφορά και οι τρόποι διαπαιδαγώγησης των παιδιών από τους γονείς συμβάλλει στη στάση που θα έχουν και μελλοντικά τα παιδιά όσον αφορά το ρίσκο, τις σχέσεις, την ψυχική ανθεκτικότητα, το συναίσθημα. Επίσης, η συγγραφέας αναφέρεται σε όλα εκείνα τα γεγονότα που φοβούνται και εύχονται να μη βιώσουν σε δημόσιο χώρο οι γονείς: κατάρρευση σε δημόσιο χώρο, κρίσεις οργής, άρνηση να υπακούσουν, προσαρμογή στον παιδικό σταθμό, διαχείριση του πένθους, του αποχωρισμού ή του διαζυγίου. Οι γονείς διαβάζοντας αυτό το βιβλίο μπορούν να ταυτιστούν σε διάφορα σημεία και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι.

  • Πηγή: Kate Silverton. 2022. Δεν υπάρχουν άτακτα παιδιά! Ένας καινοτόμος οδηγός για γονείς με παιδιά ηλικίας έως 5 ετών. Εκδόσεις Διόπτρα.

 

Κουραβάνας Νικόλαος & Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγοι, MSc.

 

Posted by Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγοι, MSc

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com