Δημοσκόπηση στην Ουκρανία: Το 90% του πληθυσμού είναι υπέρ της ένταξης στην ΕΕ – Το 73% στο ΝΑΤΟ

Την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει το 90% των ερωτηθέντων Ουκρανών, ενώ υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ τάσσεται το 73%.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, αυτά τα ποσοστά κατέγραψε έρευνα που πραγματοποίησε στο διάστημα 2-11 Μαΐου το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου.

Στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελε το 94%, στην κεντρική και βόρεια Ουκρανία το 93% και στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας το 84% των ερωτηθέντων.

Την ίδια στιγμή το 82% των κατοίκων της δυτικής Ουκρανίας υποστηρίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Στη βόρεια και κεντρική Ουκρανία το 79%, στην ανατολική Ουκρανία το 59% και στη νότια Ουκρανία το 65%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω του συστήματος τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων (CATI) σε δείγμα 2.500 ατόμων που έδωσαν ολοκληρωμένες συνεντεύξεις. Η δημοσκόπηση είναι αντιπροσωπευτική μόνο για τον ενήλικα πληθυσμό που αυτή τη στιγμή ζει στην Ουκρανία και χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο. Τα εδάφη που δεν βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης πριν τις 24 Φεβρουαρίου, εξαιρέθηκαν από τη δημοσκόπηση. Η μέση απόκλιση λάθους δεν υπερβαίνει το +/-3%.

Η διεξαγωγή της δημοσκόπησης κατέστη δυνατή χάρη στην οικονομική υποστήριξη του αμερικανικού Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), της Σουηδίας, του υπουργείου Εξωτερικών (της αρμόδιας Διεύθυνσης Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης /FCDO) της Βρετανίας και του υπουργείου Διεθνών Υποθέσεων του Καναδά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή