Βρετανία: Εκτός κόμματος τέθηκε ο Συντηρητικός βουλευτής Κρίστοφερ Πίντσερ που ενεπλάκη σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού νωρίτερα ανέφερε ότι ο Τζόνσον δεν γνώριζε τις καταγγελίες όταν διόρισε τον Πίντσερ στην κυβέρνησή του.

by Times Newsroom

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ανέστειλαν σήμερα την κομματική ιδιότητα του Κρίστοφερ Πίντσερ ο οποίος κατηγορήθηκε ότι θώπευσε δύο άνδρες σε κατάσταση μέθης.

Ο Πίντσερ, που ήταν μέχρι χθες αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, παραιτήθηκε από αυτό το αξίωμα αναφέροντας μόνο ότι «ήπιε πάρα πολύ» και έφερε σε δύσκολη θέση τον εαυτό του και άλλους.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε σήμερα ότι ο Πίντσερ αποβλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άνδρες, μέσα σε μια ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου. Το 2017 κατηγορήθηκε ότι έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε έναν αθλητή της κωπηλασίας αλλά απαλλάχθηκε, κατόπιν εσωτερικής έρευνας στο κόμμα.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού νωρίτερα ανέφερε ότι ο Τζόνσον δεν γνώριζε τις καταγγελίες όταν διόρισε τον Πίντσερ στην κυβέρνησή του.

Την περασμένη εβδομάδα οι Συντηρητικοί έχασαν δύο έδρες στο κοινοβούλιο, στις αναπληρωματικές εκλογές που προκηρύχθηκαν επειδή δύο βουλευτές τους υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν καθώς ενεπλάκησαν σε ξεχωριστά σεξουαλικά σκάνδαλα. Ένας άλλος Συντηρητικός βουλευτής συνελήφθη με την υποψία του βιασμού και άλλων αδικημάτων και του ζητήθηκε να μην προσέρχεται στη Βουλή μέχρι να ολοκληρώσει η αστυνομία την έρευνά της.

Ο Τζόνσον δεχόταν πιέσεις ακόμη και από δικούς του βουλευτές να αποπέμψει τον Πίντσερ από το Κόμμα.

Δύο βουλευτίνες, η Κάρολιν Νόουκς και η Κάρεν Μπράντλεϊ, είπαν ότι το κόμμα ακολουθεί μια ασυνεπή και ασαφή προσέγγιση σε περιπτώσεις σεξουαλικής παραβατικότητας. «Το κόμμα και, κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρή ζημιά από την τρέχουσα προσέγγιση», ανέφεραν σε μια επιστολή τους προς τον Κρις Χίτον-Χάρις, τον υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία, ζητώντας να υιοθετηθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής και να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες.

Η αντιπρόεδρος των Εργατικών Άντζελ Ρέινερ είπε ότι οι Συντηρητικοί «κρύβουν μια πιθανή σεξουαλική επίθεση κάτω από το χαλί».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή