Δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι: Απόψε κρίνεται η τύχη της Ουκρανίας…

...Ο εχθρός θα μπει παντού. Πρέπει να αντισταθούμε

by Times Newsroom

Μία διπλωματική λύση ώστε να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική εισβολή φαίνεται να επιδιώκει η λέει η πλευρά Ζελένσκι, μετά από 40 και πλέον ώρες σφυροκοπήματος από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο ίδιος ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμά του προς τον Ουκρανικό λαό, δήλωσε ότι η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα και πως απόψε κρίνεται η τύχη της Ουκρανίας. «Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη. Πολλές πόλεις του κράτους μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, τα αγόρια και τα κορίτσια μας στο Ντονμπάς, οι πόλεις του νότου, ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε την πρωτεύουσα».

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία συζητούν «τον τόπο και τον χρόνο» για να ξεκινήσουν συνομιλίες, λέγοντας ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σύμβουλο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε συζητήσεις για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο μιας συνάντησης για να διαπραγματευτούν εκεχειρία ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στα προάστια του Κιέβου και ετοιμάζονται για τη «μεγάλη επίθεση» και την κατάληψη της πόλης.

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του ουκρανού προέδρου, όπου ζητούσε από τον ρώσο ομόλογό του να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, και τη φερόμενη αποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι συζητήσεις πάγωσαν καθώς η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για διακοπή της επικοινωνίας.

Όπως ισχυρίστηκε το Κρεμλίνο, ήταν έτοιμο για συνομιλίες και πρότεινε την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, ως τόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές αρχές φέρεται να ζήτησαν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στην πολωνική πρωτεύουσα, τη Βαρσοβία.

Κάπου εκεί τα πράγματα «κόλλησαν», με τον εκπρόσωπο του Πούτιν να ανακοινώνει το πάγωμα των συνομιλιών. «Aφού συμφώνησε να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, η Ρωσία σχημάτισε αντιπροσωπεία των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών αλλά και εκπροσώπων της προεδρικής διοίκησης. Η διακοπή των επικοινωνιών του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα συνοδεύεται από την ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης σε κατοικημένες περιοχές, μεταξύ άλλων και στο Κίεβο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή