Δράσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Δέντρων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Αρτέον Εκδοτική, τις Μονάδες Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το εργαστήριο Οικολογίας ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Δέντρων και της εικαστικής έκθεσης με έργα δέντρων της ελληνικής φύσης και ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που φιλοξενείται στο Μουσείο έως και τις 12 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα:

 Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (ώρα 12:00) θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες «Τα μανιτάρια, ο θησαυρός του δάσους», από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων κ. Θανάση Ντίνο και «Δασικά πουλιά στην περιοχή της Ηπείρου», από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, κ. Νίκο Μπούκα, Βιολόγο, MSc. Προλογίζει ο κ. John Halley, Καθηγητής Οικολογίας του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συντονίζει ο κ. Ρήγας Τσιακίρης, Δασολόγος-Ορνιθολόγος MSc, PhD.

 Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00), παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα λάβουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι, αξιοποιώντας υλικά που μπορούν να βρουν στη φύση, με την καθοδήγηση του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, ενώ θα έχει προηγηθεί παρουσίαση σχετικά με τη βλάστηση του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

 Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00), η Ομάδα Τέχνης «Αφηγηματικός Νους» θα παρουσιάσει σε παιδιά, ηλικίας έως 10 ετών, το λαϊκό παραμύθι «Ο Δέντρος» από την προφορική παράδοση της Ηπείρου και τη διαδραστική αφήγηση «Η Κατάρα του Πεύκου», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)

ΠΙΟΠ Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή