“Έφυγε” ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ευαγγελοδήμος

by Times Newsroom

«Έφυγε» χθες σε ηλικία 69 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ευαγγελοδήμος.

Γεννήθηκε στο Καρπενήσι (1954), σπούδασε λογιστικά στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και Στατιστική στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.

Επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες εργάστηκε στο χώρο των ΜΜΕ, στις εφημερίδες ΕΞΟΡΜΗΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ, ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, στο ραδιοφωνικό σταθμ΄Top FM και ως αρχισυντάκτης  επί πολλά χρόνια στις εφημαρίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ενώ έκλεισε τη δημοσιογραφική του καριέρα ως διευθυντής στην οικονομική εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ.

Παράλληλα επιμελήθηκε περιοδικά και κλαδικές εφημερίδες (Απόδημος, Το Βήμα των Βιοτεχνών, Εκτελωνιστικά Νέα, Εκτελωνιστής, Η Ευρυτανία σημερα, Καρπενησιώτικαα).

Για ένα διάστημε εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου, απ’όπου παραιτήθηκε θεωρώντας ασυμβίβαστη τη θέση του κρατικού υπαλλήλου με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Του είχε απονεεμηθεἰ το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για “την επιτυχή καταγραφή της οικονομικής επικαιρότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης”. Βραβεύτηκε επίσης από τον Δήμο Καρπενησίου “για το σπουδαίο συγγραφικό του έργο και για την πολύτιμη συμβολή του στον χώρο των γραμμάτων”.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Έργα του:

Ο Κερδώος Ερμής σταμάτησε στο Καρπενήσι, εκδ. Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος, Αθήνα 20119.

Θανάσης Κααρπενησιώτης, εκδ. Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος, Αθήνα 20119.

Τα παιδιά της Βαγγελιώς: Ευαγγελοκωσταίοι-Ευαγγελοδημαίοι-Ευαγγελογεωργαίοι. Ιδιωτική έκδοση (σε συνεργασία με την Μαρία Ευαγγελοδήμου), Αθήνα 2021.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (οδός Βόλου 1) στο Χαλάνδρι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com