Έκθεση φωτογραφίας του Περικλή Μπούτου με τίτλο :”Καταστροφή & Αναγέννηση”

Οι φωτογραφίες του Μπούτου, με το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, από την καταστροφή στην αναγέννηση, έρχονται να υπογραμμίσουν μια «ενοχλητική αλήθεια», για να θυμηθούμε τον τίτλο της ταινίας του Al Gore, ότι δηλαδή η έννοια περιβαλλοντολογική καταστροφή είναι καθαρά υποκειμενική.

by Times Newsroom

Την Τρίτη 18 Ιουνίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival, την έκθεση φωτογραφίας του ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΠΟΥΤΟΥ με τίτλο :  «Καταστροφή και Αναγέννηση».

“Οι φωτογραφίες του Μπούτου, με το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, από την καταστροφή στην αναγέννηση, έρχονται να υπογραμμίσουν μια «ενοχλητική αλήθεια», για να θυμηθούμε τον τίτλο της ταινίας του Al Gore, ότι δηλαδή η έννοια περιβαλλοντολογική καταστροφή είναι καθαρά υποκειμενική. Η φύση, ή αν προτιμάτε το οικοσύστημα, δεν έχει ούτε βλέψεις ούτε προτιμήσεις, ώστε να καθορίζει προτεραιότητες με ηθικά ή αισθητικά κριτήρια· απλώς, μετά από κάθε μικρή ή μεγάλη αναταραχή, αναζητάει το ταχύτερο δυνατόν μια καινούργια ισορροπία, άσχετη φυσικά με τις ανθρώπινες επιθυμίες. Και μένουμε με το αναπάντητο ερώτημα: η ωραιοποίηση της φυσικής καταστροφής οφείλεται στην απροσπέλαστη φύση του φωτογραφικού μέσου, ή μήπως στο γεγονός ότι τελικά όλες οι εκφάνσεις του φυσικού κόσμου, ακόμα και οι πιο οδυνηρές για την ανθρωπότητα, ασκούν επάνω μας μια ακατανίκητη γοητεία;”
Γιάννης Σταθάτος

Ο Περικλής Μπούτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Συνδυάζοντας μία φωτογραφική παραγωγή 45 ετών με την επαγγελματική του ιδιότητα του διπλωμάτη, φωτογράφισε και εξέθεσε σε πολλά μέρη του κόσμου όπως στην Αυστρία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ρωσία, Ταϊλάνδη, φυσικά και στην Ελλάδα.
Ενδεικτικά έχει πραγματοποιήσει τις εξής εκθέσεις:
1991 – «25 Φωτογραφίες από τον Σταθμό Ομονοίας», Γκαλερί Ιόνη, Αθήνα.
1994 – Παρουσίαση του βιβλίου του «Παρατηρητής στην Κροατία» και φωτογραφική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανόραμα, Αθήνα.
1998 – Έκθεση “Anatomical Sketches”, Galleria San Niccolo, Βενετία και “Venice, Carnival Unmasked” Galleria Fallani Best, Φλωρεντία.
2003 – Έκθεση “Ten New Yorkers” , Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Ν. Υόρκη.
2005 – Έκθεση “Natural History” στο Πολιτιστικό κέντρο ΜΙΕΤ,  Θεσσαλονίκη και “Reversible” στο Etoile Toy Visual Arts Center, Φλωρεντία.
2008 – Έκθεση “Citizens of Novorossiysk” , Γκαλερί CHEAPART, Αθήνα.
2017 – Έκθεση “Fire/Regeneration” στον εκθεσιακό χώρο Central Embassy, Μπανγκόκ.
2018 – Έκθεση “Official Function” στην Kathmandu Gallery, Μπανγκόκ.
2021 – Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση “Landscape Stories” στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Παρατηρητής στην Κροατία», εκδόσεις Ροδακιό, 1994
“Venice, Carnival Unmasked”, εκδόσεις CHARTA, Μιλάνο, 1998
«Ο Κάφκα και η φωτογραφία» – δοκίμιο στο λογοτεχνικό περιοδικό «Λέξη», Αθήνα, 2000
“Reversible” – κατάλογος έκθεσης, αυτοέκδοση, Αθήνα, 2005

Η έκθεση είναι μέρος του APhF:24 Satellite Program σε επιμέλεια Σύλβιας Σαχίνι
στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 18.06.24 – 06.07.24
ΩΡΕΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 12-8 μ.μ.
Τετάρτη, Σάββατο : 12-4 μ.μ.

email :athens.gallery7@gmail.com

τηλέφωνα επικοινωνίας : 210.3612050 & 6977.511143

Αικατερίνη Κανακάκι

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com