Εκθέτοντας τη “Βία του Βίου”

Παρουσίαση εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης

by Times Newsroom

Προσωπικές ιστορίες γυναικών που συγκινούν, ταράζουν και κινητοποιούν το συναίσθημα, συναντούν το ποιητικό έργο «Η Βία του Βίου» του Τσιμάρα Τζανάτου και συνθέτουν μια γοητευτική παράσταση που παρουσιάζεται από την Τρίτη 21 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στο «Θέατρο στη Σάλα», επί της οδού Κολοκοτρώνη 7 στην Ηλιούπολη.

Η παράσταση με τίτλο Εκθέτοντας τη “Βία του Βίου” είναι το αποτέλεσμα εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης, που συντονίζουν η Χρυσή Βιδαλάκη και ο Mario Banushi, επικεντρώνοντας στις έννοιες «Ψηλαφίζοντας», «Εμβαθύνοντας», «Εκθέτοντας».

Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων πρωταγωνιστών μια ευάερη αστική οικία, με κήπο και αυλή, πατρική στέγη της Χρυσής Βιδαλάκη, που «μπορεί να δεχθεί, να αγκαλιάσει και να γιάνει τα τραύματα», όπως λέει η ίδια. Ένας οικείος προσωπικός χώρος που δεξιώνεται και φιλοξενεί στην σάλα του καλεσμένους και επισκέπτες, μαθητές και θεατές. Ένα σπίτι με αποτυπωμένες τις μνήμες και τον πρότερο βίο των ενοίκων του, που γίνεται «Θέατρο στη Σάλα» για να ανατρέψει τη θεατρική συνθήκη και να λειτουργήσει παρηγορητικά και θεραπευτικά μέσα από την τέχνη του θεάτρου.

Όπως λέει και η εμπνεύστριά του, Χρυσή Βιδαλάκη, «το Θέατρο στη Σάλα» θέλει να ταράζει τα νερά. Είναι όραμα ζωής κι έχει σκοπό τη διερεύνηση της σχέσης των παραστατικών τεχνών με την ψυχολογία, την παιδαγωγική και την κοινωνία».

Εδώ ξεκίνησαν πρόβες, συναντήσεις ομάδων προσωπικής εξέλιξης με εργαλείο το θέατρο, ακούστηκαν προσωπικές ιστορίες και βιώματα, δοκιμάστηκαν αντοχές, μέθοδοι, προτάσεις και πειράματα, συναντήθηκαν αυτοσχεδιασμοί, κοινές ανάγκες, φορτισμένες συγκίνηση και οι προσωπικές ζωές συνδυάστηκαν με τη θεατρική πράξη. Κορύφωση όλων, η παράσταση “Θραύσματα της performance RAGADA”, που εγκαινίασε το χώρο τον Απρίλιο του 2022.

Συντελεστές

 • Σύλληψη, συντονισμός: Χρυσή Βιδαλάκη, Mario Banushi
 • Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Engjelluche Alimani, Θοδωρής Βλάχος, Λεμονιά Κακαρίδου, Νένη Κολέθρα, Κασσάνδρα Μαυράκη, Όλγα Μοναχού, Αθηνά Πάντου, Ελισάβετ Παππά, Gjinovefa Saliaj, Αιμιλία Σημανδηράκη, Κατερίνα Ταβλαράκη, Ανδριανή Τζωρτζάκη
 • Επικοινωνία: Μάνια Ζούση & Γιώργος Κατσώνης
 • Οργάνωση παραγωγής: Χρυσή Βιδαλάκη
 • Παραγωγή: Θέατρο στη Σάλα

Πληροφορίες

 • Ημέρες παραστάσεων: Τρίτη έως Κυριακή
 • Ημερομηνίες παραστάσεων: 21 – 26 Ιουνίου 2022
 • Ώρα έναρξης: 21.30, Διάρκεια: 45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
 • Χώρος διεξαγωγής: Θέατρο στη Σάλα (Κολοκοτρώνη 7, Ηλιούπολη, 163 42)
 • Γενική είσοδος: 7

*Το βιβλίο “Η Βία του Βίου” του Τσιμάρα Τζανάτου (Κάπα Εκδοτική) θα διατίθεται προς πώληση τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων.

Πρόσβαση

 • Μετρό: Στ. “ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ”
 • Μετρό: Στ. “ΔΑΦΝΗ” + Λεωφορείο “237” (Στ. “ΠΑΡΑΘΥΡΑ”)

Προπώληση εισιτηρίων

TICKET SERVICES

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή