Ελληνικός τουρισμός 2022 | Χρονιά ρεκόρ για τις αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο

Πάνω από 4 εκατ. μέχρι τις 21 Αυγούστου

by Times Newsroom

Σταθερά υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019 βρίσκονται οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τις 27 Μαρτίου, που ξεκίνησε φέτος η τουριστική περίοδος του 2022, μέχρι και τις 21 Αυγούστου,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η  Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου, περισσότερες αφίξεις από τον αντίστοιχο μήνα του 2019 καταγράφονται σε κάθε μήνα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, γεγονός που καθιστά ασφαλή την εκτίμηση ότι τελικά το 2022 θα αποτελέσει το νέο ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

Συνεχίζοντας αυτή την μηνιαία εξέλιξη, και οι πρώτες είκοσι μέρες του Αυγούστου κλείνουν με αύξηση 16%, σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ειδικότερα, και τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, Ρόδος, Κως, Μύκονος και Σαντορίνη, για τα οποία υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία, σημειώνουν ρεκόρ αφίξεων, καθώς προσέλκυσαν από την 1η έως την 21η Αυγούστου περισσότερους από 700.000 επιβάτες.

Πάνω από 4 εκατ. διεθνείς επισκέπτες στο Νότιο Αιγαίο

Tο 2022 καλπάζει τουριστικά ξεπερνώντας μέχρι τις 21 Αυγούστου τα 4 εκατ. διεθνείς επισκέπτες για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα:

  • Η Ρόδος έχει ήδη ξεπεράσει το 1,7εκ. επισκέπτες από το εξωτερικό,
  • Η Κως έχει υποδεχθεί περισσότερους από 800.000,
  • Η Κάρπαθος προσεγγίζει τις 57.000,
  • Η Μύκονος τις 450.000
  • Η Σαντορίνη έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο διεθνείς αφίξεις.
  • Αθροίζοντας και τους επιβάτες που έχουν φθάσει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο, μέσω του “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, οι διεθνείς αφίξεις ξεπερνούν ήδη, πριν ακόμα από την εκπνοή του Αυγούστου, τα 4εκ.

Τέλος, όλες οι  ενδείξεις από τις κρατήσεις και τον προγραμματισμό  των πτήσεων προμηνύουν μια εξίσου δυναμική συνέχεια τόσο για το υπόλοιπο του τελευταίου καλοκαιρινού μήνα όσο και για το φθινόπωρο.

(*) Η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό δημιουργήθηκε το 2020 για την προώθηση και την προστασία της εικόνας του Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού και εργάζεται για τον ενιαίο συντονισμό και την κοινή εκπρόσώπησή του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό απαρτίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και παραγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com