Εμφανίστηκε ο Πριγκόζιν: Δεν ήταν στόχος μας η ανατροπή της ρωσικής ηγεσίας

O ιδρυτής της Wagner στις πρώτες δηλώσεις του μετά την διαφυγή του στη Λευκορωσία τόνισε ότι στόχος της πορείας των στρατευμάτων μας προς τη Μόσχα ήταν η αποτροπή της καταστροφής της οργάνωσης μας και πρόσθεσε ότι δεν ήταν στόχος τους η ανατροπή της ηγεσίας της Ρωσίας.

by Times Newsroom

«Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση αλλά να δείξουμε τα λάθη που γίνονται στη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία», τόνισε και πρόσθεσε «Στόχος της πορείας (προς τη Μόσχα) ήταν να αποφευχθεί η καταστροφή της Wagner και να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που με τις αντιεπαγγελματικές τους ενέργειες διέπραξαν τεράστιο αριθμό λαθών».

«Η Wagner λυπάται που ήταν «αναγκασμένη να χτυπήσει τη ρωσική αεροπορία». Αλλάξαμε πορεία «για να αποφευχθεί να χυθεί αίμα Ρώσων στρατιωτών», είπε επίσης.

Νωρίτερα, το αρχηγείο της παραστρατιωτικής οργάνωσης στη Ρωσία, που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά», «παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα».

Νωρίτερα σήμερα, πηγές εντός της Wagner, ανέφεραν ότι η ομάδα συνεχίζει να στρατολογεί μισθοφόρους σε διάφορες περιοχές.

«Η στρατολόγηση συνεχίζεται», δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS υπάλληλος στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com