Ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ: Άδεια σχολικά λεωφορεία με αντικείμενα παιδιών διέσχισαν το Τέξας

Κάθε άδεια θέση αντιπροσωπεύει τα πάνω από 4.000 θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια

by Times Newsroom

Κομβόι άδειων σχολικών λεωφορείων μήκους ενός μιλίου διέσχισε το Τέξας με αποστολή να φτάσει στο σπίτι του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ. Κάθε άδεια θέση της κινητής καλλιτεχνικής εγκατάστασης, ιδέας του ιδρυτή του οργανισμού «Change The Ref», Μάνουελ Όλιβερ αντιπροσωπεύει τα περισσότερα από 4.000 θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάνουελ Όλιβερ και η σύζυγός του Πατρίσια έχασαν τον γιο τους Χοακίν σε ένοπλο επεισόδιο σε σχολείο του Πάρκλαντ το 2018.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτόν τον αγώνα κατά της ένοπλης βίας μέσω μη παραδοσιακών τρόπων» ανέφερε ο ιδρυτής του «Change The Ref» στο περιοδικό People.

«Η National Rifle Association (NRA) – Εθνική Ένωση Όπλων βάζει χρήματα στις τσέπες των εκπροσώπων μας» τόνισε ο Όλιβερ.

«Ο Τεντ Κρουζ έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την NRA και αυτός είναι ο λόγος που τα πράγματα δεν προχωρούν μπροστά. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι ηγέτες μας πρέπει να αρχίσουν να βάζουν τις ζωές πάνω από τα κέρδη» πρόσθεσε.

Στο εσωτερικό της εγκατάστασης «NRA Children’s Museum» (Παιδικό Μουσείο της NRA), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φυλάσσονται αντικείμενα των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλες επιθέσεις, γάντια, παπούτσια, βεβαίωση αποφοίτησης από νηπιαγωγείο, φωτογραφίες, βίντεο.

«Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) από το 2020, τα όπλα έχουν ξεπεράσει τα τροχαία δυστυχήματα και έγιναν η κύρια αιτία θανάτου παιδιών» αναφέρει δελτίο Τύπου του «Change The Ref».

Πέντε χρόνια προτού πεθάνει, ο Χοακίν Όλιβερ έγραψε επιστολή για ένα σχολικό πρόγραμμα για τον έλεγχο των όπλων. Ο πατέρας του παρέδωσε το γράμμα σε έναν υπάλληλο έξω από το σπίτι του γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ.

«Γράφω αυτή την επιστολή για να σας μιλήσω για το πώς θα λύσουμε το ζήτημα με το κίνημα των όπλων αναφέρει η επιστολή. Οι περισσότεροι από εσάς έχετε πρόβλημα με την ιδέα του καθολικού ελέγχου του ιστορικού των όπλων. Γιατί είστε οργισμένοι που υπάρχει έλεγχος, είναι για το καλό σας, ίσως σας αρέσει να έχετε τρελούς με μηχανές θανάτου. Δεν πρέπει να έχετε τίποτα εναντίον του ελέγχου των όπλων αν είστε αθώοι» σημειώνεται.

Ο Μάνουελ Όλιβερ είπε ότι ο Τεντ Κρουζ είναι ο πρώτος πολιτικός που δέχθηκε επίσκεψη από το «NRA Children’s Museum».

«Απευθύνομαι σε κάθε πολιτικό που πήρε χρήματα από τη NRA και αρνήθηκε να ακούσει τους ανθρώπους που εκπροσωπεί και του λέω: Το Mουσείο είναι καθ’ οδόν για να σε τιμήσει με επίσκεψη το επόμενο διάστημα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com