Επισήμως σε «κατάσταση πολέμου» η Ρωσία – Εξελίξεις στην Ουκρανία

Η Ρωσία παραδέχεται ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου», δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αφού η Μόσχα επέμεινε να παρουσιάζει την επίθεση κατά της Ουκρανίας ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» απορρίπτοντας την λέξη «πόλεμος».

by Times Newsroom

Επιπλέον το Κρεμλίνο επιρρίπτει την ευθύνη για την «κατάσταση πολέμου» στην «επέμβαση της Δύσης στο πλευρό της Ουκρανίας».

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, αυτό ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά από την στιγμή που σχηματίσθηκε αυτή η συμμορία, όταν η συλλογική Δύση επενέβη σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για μας, έγινε πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν», δηλώνει ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο Argoumenty I Fakty.

Η Μόσχα οφείλει «να απελευθερώσει πλήρως» τις «νέες περιοχές» για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφερόμενος στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, και της νότιας Ουκρανίας Ζαπορίζια και Χερσώνα, τις οποίες μερικώς κατέλαβε μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, κηρύσσοντας στην συνέχεια την προσάρτησή τους.

Η προσάρτηση αποτελεί παράνομη αρπαγή εδαφών και η Ουκρανία δεν θα σταματήσει μέχρι την εκδίωξη όλων των ρωσικών δυνάμεων από τα εδάφη αυτά, απαντά το Κίεβο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να προκαλέσουν τα αντίποινα της Μόσχας και να αυξήσουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, ανέφεραν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times επικαλούμενοι πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έχουν σημειώσει αύξηση κατά σχεδόν 4% μέχρι στιγμής από τις 12 Μαρτίου, όταν το Κίεβο άρχισε να επιτίθεται εναντίον ρωσικών ενεργειακών υποδομών. Ένα νέο ράλι των τιμών του πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειώσει τη δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν και θα υπονομεύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του τον Νοέμβριο.

Ρωσία και Ουκρανία χρησιμοποιούν drones η μία εναντίον της άλλης για να πλήττουν κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με το Κίεβο να στοχοθετεί τους τελευταίους μήνες ρωσικά διυλιστήρια και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com