Έρευνα στα μουσεία της Αγγλίας για πάνω από 1.700 χαμένα αντικείμενα – Τα… περίεργα πράγματα που «δεν έχουν εντοπιστεί»

Ανάμεσά τους, ένα ψεύτικο μουστάκι, μια ζωγραφιά της βασίλισσας Βικτώριας και ένα ημερολόγιο του Σαντάμ Χουσεΐν

by Times Newsroom

Μετά την απόλυση μέλους του προσωπικού του Βρετανικού Μουσείου για την εξαφάνιση περισσότερων από 2.000 εκθεμάτων, μουσεία και γκαλερί στην Αγγλία, που λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση, κλήθηκαν να δώσουν λεπτομερείς καταλόγους με τα αντικείμενα που εξαφανίστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια. Έτσι, προέκυψε πως ανάμεσα στα περισσότερα από 1.700 αντικείμενα που έχουν χαθεί από Μουσεία της χώρας, βρίσκεται και ένα ψεύτικο μουστάκι και μία ζωγραφιά της βασίλισσας Βικτώριας.

Άλλα περίεργα αντικείμενα που λείπουν είναι ένα ημερολόγιο του Σαντάμ Χουσεΐν και ένα σύστημα πλοήγησης αεροσκαφών, σύμφωνα με το BBC. Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο, η οποία άνοιξε ξανά το 2023 μετά από ανακαίνιση τριών ετών, έχει 45 «μη εντοπισμένα» αντικείμενα – αλλά η διεύθυνσή της επιμένει ότι δεν λείπουν ή δεν έχουν κλαπεί.

Μεταξύ 2007 και 2022, μία ζωγραφιά της βασίλισσας Βικτωρίας από το 1869, μια γκραβούρα από τα μέσα του 19ου αιώνα του βασιλιά Ιωάννη που παραχωρεί τη Magna Carta, ένα χάλκινο γλυπτό του ζωγράφου Τόμας Στότχαρντ «δεν έχουν εντοπιστεί». Πίνακες με λάδι και ακουαρέλα, μια μαριονέτα, ένα ψεύτικο μουστάκι, κάλτσες και μια ποντικοπαγίδα ήταν ανάμεσα στα περισσότερα από 180 αντικείμενα που δεν βρέθηκαν στο Μουσείο Victoria and Albert.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα αντικείμενα έχουν κλαπεί ή χαθεί, μπορεί να σημαίνει για παράδειγμα ότι μια καταχώριση καταλόγου δεν έχει επικαιροποιηθεί μετά από μετακίνηση συλλογής. Τα αντικείμενα ανακτώνται τακτικά ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας» είπε εκπρόσωπος του Μουσείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Περισσότερα από 550 αντικείμενα, ιδιωτικά έγγραφα αξιωματικών του βρετανικού στρατού, ημερολόγιο με φωτογραφία του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, ξιφολόγχες και χαρτονομίσματα έχουν χαθεί από το Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο. Από τα Μουσεία του Οργανισμού Γκρίνουιτς έχουν χαθεί 245 αντικείμενα, μεταξύ άλλων οβίδα κανονιού, πυξίδες, χάρτες, τηλεσκόπια και σύστημα πλοήγησης αεροσκαφών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com