Θεσσαλονίκη: Και για βιασμό της αδερφής του κατηγορείται ο 39χρονος δολοφόνος της Γεωργίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας της 41χρονης Γεωργίας από τον 39χρονο σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του στην Θεσσαλονίκη.

by Times Newsroom

Η σορός της γυναίκας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο 39χρονος έχει καταδικαστεί ήδη τρεις φορές για τον ξυλοδαρμό της αδερφής του, ενώ υπάρχουν και αναφορές για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της πρώην συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σε βάρος του 39χρονου έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της αδερφής του, ενώ η δικογραφία είναι στα χέρια ανακριτή.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης οι δύο συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.
Μπαίνοντας, οι δυο κατηγορούμενοι δεν είπαν τίποτα στους δημοσιογράφους ενώ ο 39χρονος σύντροφος του θύματος έδειχνε να περπατά με δυσκολία.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 39χρονος αρνείται τις κατηγορίες για την δολοφονία της εγκύου

«Ο συγκατηγορούμενος θέλει να θέσει τον εαυτό του έξω από το κάδρο συγκεκριμένη ώρα αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται από βιντεοληπτικό υλικό», δήλωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος

«Υπάρχει μία κατάσταση ταραχής και σοκ από την πλευρά του κατηγορουμένου» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ‘ΣΗΜΕΡΑ’ ο δικηγόρος του 39χρονου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται πως ο 39χρονος κρατείται μαζί με τον 34χρονο φίλο του ως δράστες δολοφονίας της 41χρονης εγκύου από τη Θεσσαλονίκη. «Είμαι σε πολυωρες επαφές μαζί του προκειμένου να ολοκληρωθεί η θέση του που θα διατυπωθεί στην απολογία του, στον ανακριτή», συμπλήρωσε.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Η απολογία του 34χρονου έχει κενά»

«Η αλήθεια είναι πως ο συνεργός του 39χρονου δίνει μία απολογία η οποία περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες και είναι αναλυτική, έχει βέβαια κάποια κενά, ασάφειες και έλλειψη σειράς στην αλληλουχία των γεγονότων. Το σίγουρο είναι ότι η απολογία του 34χρονου συγκατηγορουμένου οδήγησε στην ανακάλυψη της σορού της άτυχης Γεωργίας οπότε σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι ήταν ακριβής» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η αρχική τοποθέτηση του 39χρονου είναι ότι δεν έχει καμία σχέση και έμαθε για την Γεωργία όταν το πληροφορήθηκαν και οι Αρχές», τόνισε.

«Οι ώρες που υποστηρίζει ο 34χρονος ότι έφυγε από το σπίτι δεν αποδεικνύονται από το βιντεοληπτικό υλικό»
Σχετικά με τον συγκατηγορούμενο και τις ώρες που υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν εντός της οικίας ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Δε φαίνεται σε καμία από τις κάμερες να βγαίνει ο συγκατηγορούμενος από το σπίτι, ο ίδιος λέει μια ιστορία: ”ότι έφυγε από το σπίτι και μετά τον ειδοποίησε ότι η Γεωργία δεν ήταν πλέον στη ζωή, γιατί είχε κατέβει στο αυτοκίνητο και δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό”. Δεν φαίνεται από τις κάμερες να βγαίνει από το σπίτι την ώρα που αυτός υποστηρίζει, βγαίνει πολύ αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να θέσει τον εαυτό του έξω από το κάδρο τη συγκεκριμένη ώρα αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται από βιντεοληπτικό υλικό», δήλωσε

Τέλος, σχετικά με τον 39χρονο σύντροφο της 41χρονης Γεωργίας ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει «Σύμφωνα με τη θέση που έχει διατυπώσει εξαρχής, ο πελάτης μου αρνείται την συμμετοχή στην πράξη».

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη – Δημογλίδου: Από την αρχή καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε πως σε ότι αφορά την τελευταία γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛ.ΑΣ από την πρώτη στιγμή, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του θύματος, κατάλαβε ότι δεν πρόκειται απλά για μια υπόθεση αγνοούμενης αλλά κάτι κρύβεται από πίσω.

«Όλα έδειχναν ότι πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια κι έτσι συλλέξαμε τα στοιχεία που μας οδήγησαν σε δυο συλλήψεις και μια ομολογία. Σε ότι αφορά τον σύντροφο του θύματος που αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του», ανέφερε στη συνέχεια.

Η κυρία Δημογλίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι το παρελθόν του συζύγου και οι καταδίκες του «χτύπησαν συναγερμό» από την πρώτη στιγμή στα στελέχη της Αστυνομίας που ανέλαβαν την υπόθεση, αλλά σε ότι αφορά το θύμα ποτέ δεν είχε υποβάλλει οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία.

Σκότωσαν τη Γεωργία… για 8.000 ευρώ – Αλληλοκατηγορούνται οι δράστες

«Αποτυπωμένη στο χέρι μου, θρονιασμένη στην καρδιά μου, η απόλυτη ευτυχία να σε έχω στην αγκαλιά μου», έγραφε πριν από έναν χρόνο για τη 41χρονη Γεωργία από τη Θεσσαλονίκη ο 39χρονος σύντροφός της, ο οποίος φέρεται το βράδυ της Πρωτοχρονιάς να έκοψε το νήμα της ζωής της.

Η σχετική ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφία με το όνομα Γεωργία που έκανε τατουάζ στο χέρι του. Σήμερα, ο 39χρονος σύντροφος της αδικοχαμένης εγκύου και ο 34χρονος φίλος του, ο οποίος φέρεται ότι τον βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο δολοφονίας της και να πετάξει τη σορό, θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα: ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να ήταν η κλοπή του κομποδέματος της 41χρονης, το οποίο βρισκόταν στο πατρικό της.

Εξαιρετικά ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 39χρονος σύντροφος του θύματος χαρακτηρίζεται αντιεμβολιαστής, θρησκόληπτος, συνωμοσιολόγος και εθνικιστής. Μάλιστα, δέκα ώρες πριν τη δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας, η οποία κυοφορούσε το παιδί του, ανήρτησε στο προφίλ του φωτογραφία του… Αγίου Βασιλείου! Τις επόμενες ημέρες έπαιζε θέατρο στις τηλεοπτικές εκπομπές…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση δολοφονίας και ισχυρίζεται πως το έγκλημα τέλεσε ο 34χρονος φίλος του. Υποστηρίζει ότι το μοιραίο βράδυ κοιμόταν βαριά διότι πήρε υπνωτικό χάπι και ο φίλος του δολοφόνησε τη Γεωργία. Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας που δείχνουν τους δύο άνδρες να φορτώνουν ένα μπαούλο στο αμάξι και να απομακρύνονται από το σημείο! Από την πλευρά του, ο 34χρονος φίλος του είναι λαλίστατος, δίνοντας πληροφορίες στις Αρχές, αρνούμενος όμως κάθε συμμετοχή στην πράξη της δολοφονίας.

Σύμφωνα με όσα ο 34χρονος ισχυρίστηκε στις Αρχές, ήθελαν μαζί με τον 41χρονο σύντροφο της Γεωργίας να σκηνοθετήσουν «ψεύτικη ληστεία» σε βάρος της ώστε να την ακινητοποιήσουν και να μεταβούν ακολούθως στο πατρικό της σπίτι, απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 8.000 ευρώ από τους γονείς της. Κατέθεσε πως γύρω στις 23:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου, εκείνος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα με σβηστά τα φώτα και κατεβασμένα τα παντζούρια. Κινήθηκε προς τη γυναίκα, την οποία απείλησε με μαχαίρι, οδηγώντας τη στην κρεβατοκάμαρα, όπου την έδεσε με χειροπέδες και της έκλεισε το στόμα και τα μάτια με ταινία συσκευασίας.

Στη συνέχεια -πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε- ο 39χρονος τού πήρε το μαχαίρι και του έκανε νόημα να κατέβει στο αυτοκίνητό του. «Δέκα λεπτά αργότερα κατέβηκε και μου ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή», φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πως βρήκε τη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος. Από εκεί και έπειτα, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη της άτυχης εγκύου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της σε μπαούλο και το μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 34χρονου τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου, στη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών Θέρμης, όπου το πέταξαν σε θάμνους. Οι κινήσεις τους μπροστά από την οικοδομή του διαμερίσματος, όπως επίσης και η πορεία του οχήματος καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων εξετάστηκε από τις Αρχές.

Από τη μακροσκοπική εξέταση της σορού, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από κουζινομάχαιρο στο λαιμό. Η άτυχη μητέρα και ενός 13χρονου κοριτσιού από προηγούμενο γάμο διατηρούσε εδώ και τρία χρόνια σχέση με τον 39χρονο, στο διαμέρισμα του οποίου διέμενε περιστασιακά. Βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της, την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- σκόπευε να τερματίσει με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορούμενου συντρόφου της, και μάλιστα είχε προγραμματίσει σχετική επέμβαση για τις 3 Ιανουαρίου.

ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

Τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό

«Ηξερα, μόλις βγήκε στα κανάλια, ότι αυτός την έφαγε, δεν υπολογίζει τίποτα. Πιστεύω ότι το είχε σχεδιασμένο», δήλωσε σε συνέντευξή της στον Status FM της Θεσσαλονίκης η πρώην σύζυγος του 39χρονου. «Επτά χρόνια ήμασταν μαζί. Τον είχα καταγγείλει για ξυλοδαρμό. Με είχε χτυπήσει στο μάτι. Είχα κάνει μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα», είπε, σημειώνοντας ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της και γινόταν βίαιος ακόμη και με τα παιδιά του, ενώ υποστηρίζει ότι έκλεβε το σπίτι και μία φορά πήρε ακόμη και το σταυρό του παιδιού του. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, αν και η γυναίκα τον είχε καταγγείλει πολλές φορές στην Αστυνομία, δεν έγινε τίποτα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com