Εργαστήρι γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

by Times Newsroom

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Τήνιου σχεδιαστή και μαρμαρογλύπτη Γεώργιου Καπαριά (1847-1923), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι γλυπτικής, για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Γεννημένος στον Πύργο της Τήνου, από οικογένεια μαρμαράδων, ο Γ. Καπαριάς σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σταδιοδρόμησε στην εφαρμοσμένη μαρμαρογλυπτική. Σχεδίασε και εκτέλεσε εκκλησιαστικά και επιτύμβια έργα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αποκτώντας φήμη και αναγνώριση. Σημαντικός αριθμός σχεδίων για τέμπλα, δεσποτικούς θρόνους, επιτύμβια και άλλα γλυπτά έργα, περιλαμβάνονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαριάννας Κολλύρη και του γλύπτη Ευάγγελου Χατζή, και με αφετηρία το σχέδιο για «Προσκυνητάρι τύπου δεσποτικού θρόνου» (1913), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του σημαντικού μαρμαρογλύπτη και να δημιουργήσουν τα δικά τους τριδιάστατα έργα από πηλό.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com