Έβρος: Πέθανε ο 31χρονος συνοριοφύλακας – Η οικογένειά του δωρίζει τα όργανα

Έφυγε από τη ζωή χθες (15/09), σύμφωνα με το evros-news.gr, ο 31χρονος συνοριοφύλακας, που είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου στον Έβρο, και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

by Times Newsroom

Η οικογένειά του, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του σε τρεις άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα. Ο αστυνομικός καταγόταν από χωριό της Αλεξανδρούπολης και υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλακης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο.

Ο νεαρός αστυνομικός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ωστόσο το διαμπερές τραύμα που έφερε στο κεφάλι, τον κατέστηκε εγκεφαλικά νεκρό, με την οικογένειά του να αποφασίζει στη δωρεά οργάνων.

Ειδικότερα, προς μεταμόσχευση θα διατεθούν η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς του αστυνομικού.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Σήμερα Παρασκευή στις 15/09/2023, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ..

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσέφερε δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς. Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας.

Τέλος η Διοίκηση του Π. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com