ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν να πνίξουν στο αίμα εστιατόριο στου Ψυρρή

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και φέρεται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων, στου Ψυρρή.

by Times Newsroom

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαιντέρ φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, συντονίζοντας την ομάδα που αποτελούνταν από τον 29χρονο και άλλα τρία άτομα.

Ο 27χρονος και 29χρονος βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, τέσσερα και πέντε χρόνια αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.

ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.: «Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση»

«Με την εθνική ασφάλεια, με το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων, με την άποψη για την ασφάλεια που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν παίζει κανείς, έχουμε ευθύνη και για αυτό όλοι οι χειρισμοί έχουν γίνει με απόλυτη μυστικότητά», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντας τα όσα λέγονται για ήσσονος σημασίας υπόθεση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «αστήριχτες προχειρότητες και επιπολαιότητες».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εδώ και αρκετό καιρό περιήλθαν εις γνώσιν της ΕΥΠ στοιχεία, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, πήρε την υπόθεση πάνω της η Αντιτρομοκρατική που έκανε εξαιρετική δουλειά και θέλω αν δώσω συγχαρητήρια. Μετά από ενδελεχή έρευνα, βρέθηκε το δίκτυο των πακιστανών τρομοκρατών. προσήχθησαν μαζί με άλλα άτομα, περίπου 12 τον αριθμό, Πακιστανούς, με έρευνες που διεξήχθησαν σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη».

Όπως λέει ο κ. Θεοδωρικάκος, «απεδείχθη ότι είχαν επαφή με ομοεθνή τους, τηλεφωνική επικοινωνία, που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν. Το κίνητρο της προετοιμασίας του χτυπήματος είναι οικονομικό και οι στόχοι είναι εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος».

«Δεν είχαμε δικαίωμα να το κρατήσουμε μυστικό»

Όσο για τον λόγο δημοσιοποίησης της υπόθεσης;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, σοβαρό δίκτυο. Συνελήφθησαν, προσήχθησαν στη δικαιοσύνη  και δεν είχαμε δικαίωμα να κρατούσαμε μυστική τη διαδικασία. Ήταν μυστική όσο διεξάγονταν οι έρευνες, δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε πράγματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Από την στιγμή όμως που εξαρθρώθηκε, οφείλαμε να το πούμε στην κοινωνία και στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει, συνεχίζονται για να είμαστε σίγουροι με ποιους είχαν επαφές και ότι έχουμε εξαρθρώσει πλήρως την τρομοκρατική οργάνωση».

ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.: «Άθλια συκοφαντία»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε και στην υπόθεση που αφορούσε τον ίδιο, με τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για εμπλοκή του γιου του σε υπόθεση ναρκωτικών.

«Η συκοφαντία η οποία εξαπολύθηκε σε βάρους μου προσωπικώς και του γιου, έχει καταπέσει, απεδείχθη ότι ήταν σκευωρία, αστήριχτη και άθλια συκοφαντία».

Έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε Ομόνοια και Λιόσια – Προσήχθησαν 15 με 20 άτομα

Εφόδους σε Ομόνοια και Λιόσια πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική μετά τις συλλήψεις των δύο ατόμων, πακιστανικής καταγωγής, για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έκανε αρχικά έλεγχο στο διαμέρισμα που έμεναν οι δύο συλληφθέντες όταν έρχονταν στην Αθήνα, στην Ομόνοια. Στη συνέχεια έγινε έδαφος σε κτίσμα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στα Λιόσια.

Στο συγκεκριμένο κτίσμα δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ωστόσο προσήχθησαν 15 με 20 άτομα που βρέθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι δύο συλληφθέντες επιχειρούσαν να στρατολογήσουν ομοεθνείς τους ωστόσο δεν είχαν βρει ανταπόκριση.

Πώς έγινε η επιχείρηση στο σπίτι του Πακιστανού τρομοκράτη στην Ζάκυνθο

Στην Ζάκυνθο έμενε ο ένας από τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθησαν στις 28 Μαρτίου ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου, που σχεδίαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Η επιχείρηση σύλληψής του έγινε αιφνιδιαστικά πριν 4 εβδομάδες.

Ήταν 5:30 το πρωί, πριν περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν το κέντρο της Αθήνας χτυπώντας εβραϊκό εστιατόριο. Υπό άκρα μυστικότητα και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί είσέβαλλα στο σπίτι στην Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον ένα από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε φωτογραφίες του σπιτιού που ζούσε ο ένας εκ των δύο Πακιστανών 25 και 29 ετών, που συνελήφθησαν μετά τις συντονισμένες επιχειρήσεις της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 25χρονο που που είχαν διατυπώσει πρόθεση για δολοφονίες και απαγωγές ατόμων σε απομονωμένα σημεία της επικράτειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα πληρώνονταν με 16.000 ευρώ το κεφάλι, γι αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα με εκρηκτικά ή αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας. «Εγκέφαλος» του δικτύου, που κινούσε τα νήματα, φέρεται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, να ήταν άνδρας πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.

Οι συλληφθέντες προέρχονται από την ίδια περιοχή, το χωριό Σαργκόντα και παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Εκτός από το κομμάτι των κατοπτεύσεων είχαν διαπιστώσει πρόθεση για δολοφονίες και απαγωγές ατόμων σε απομονωμένα σημεία της επικράτειας.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ. Όπως επισημαίνει, ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό.

Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com