Ευρωπαϊκές χώρες στρατολογούν μισθοφόρους και πολεμικές ομάδες για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Επιλέγονται μισθοφόροι που είναι σε θέση να φέρουν επαγγελματικά όπλα, να εφαρμόζουν στρατιωτικές τακτικές και να χρησιμοποιούν drones.

by Times Newsroom

Ευρωπαϊκά δημοσιεύματα αποκάλυψαν το ενδιαφέρον ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, όπως  η Ισπανία, για τη στρατολόγηση μισθοφόρων και ομάδων μάχης για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον συνεχιζόμενο πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας.

Αυτό αναφέρει το αραβικό δίκτυο Sky News Arabia επικαλούμενο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais».

Οι πληροφορίες ενημερώνουν ότι μια εταιρεία από την ισπανική πόλη Lleida στρατολογεί ανοιχτά μισθοφόρους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία και τους παρέχει, μάλιστα,  μαθήματα εκπαίδευσης.

Μισθοφόροι εναντίον της Ρωσίας

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ισπανία, Γιούρι Κλιμένκο, είπε ότι αυτή η δημοσιοποίηση αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του ισπανικού ποινικού δικαίου.

Οι δυτικές χώρες προσκαλούν σε στρατολόγηση μισθοφόρων τους οποίους ωθούν στις τάξεις του αγώνα κατά της Ρωσίας ως «Διεθνές Σύνταγμα Εθελοντών που μάχεται για την Ουκρανία», το οποίο ιδρύθηκε από την αρχή του πολέμου κατά της Ρωσίας σε συνεργασία με το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας.

Επιλέγονται μισθοφόροι που είναι σε θέση να φέρουν επαγγελματικά όπλα, να εφαρμόζουν στρατιωτικές τακτικές και να χρησιμοποιούν drones.

Ο διευθυντής του Κέντρου Σπουδών «GCM» με έδρα τη Μόσχα,  Άσεφ Μελχέμ, δήλωσε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης και στρατιωτικοί κύκλοι αναμένουν τώρα μια «επικείμενη ανοιξιάτικη επίθεση» κατά της Ρωσίας στην οποία θα συμμετάσχουν F-16, ειδικά μετά τη χορήγηση της τέταρτης γενιάς των αμερικανικών μαχητικών προς την Ουκρανία.

Πρόκειται για την κατ’ εξοχήν πολιτική, για να «ανεβάσει την υποστήριξη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουκρανία και να ενεργήσει θετικά ως προς  τη θέση του Τζο Μπάιντεν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ».

Ο Άσεφ Μελχέμ πρόσθεσε ότι η μισθοφορική δύναμη συνδέεται κυρίως με την επόμενη ανοιξιάτικη επίθεση (2024) και «αυτό συμβαίνει ενώ οι νόμοι απαγορεύουν τους μισθοφόρους στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία εξίσου, και το θέμα γίνεται μέσω ενδιάμεσων ή συνδέσμων (ιδιωτικές εταιρείες)».

Ακολουθούν οι πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη στρατολόγηση μισθοφόρων σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση κατά της πρόσληψης, χρήσης, χρηματοδότησης και εκπαίδευσης μισθοφόρων:

  • Ένας μισθοφόρος του οποίου το πρωταρχικό κίνητρο είναι να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες είναι να επιτύχει προσωπικό όφελος και το όφελος αυτό του παραχωρείτασι από ένα μέρος στη σύγκρουση.
  • Δεν πρέπει να είναι υπήκοος ενός μέρους στη σύγκρουση, ούτε κάτοικος εδάφους υπό τον έλεγχο ενός συμβαλλόμενου μέρους.
  • Δεν είναι μέλος των ενόπλων δυνάμεων ενός συμβαλλόμενου μέρους στη σύγκρουση.
  • Δεν στάλθηκε από κράτος μη μέρος στη σύγκρουση σε επίσημη αποστολή ως μέλος των ενόπλων δυνάμεών του.
  •  Επιστρατεύεται ειδικά για να εμπλακεί σε μια κατευθυνόμενη πράξη βίας με στόχο την ανατροπή μιας κυβέρνησης ή την υπονόμευση με άλλο τρόπο της συνταγματικής τάξης μιας χώρας.
  • Δεν πρέπει να είναι υπήκοος ή κάτοικος της χώρας κατά της οποίας στρέφεται η παρούσα αγωγή.
  • Καμία χώρα δεν τον έστειλε σε επίσημη αποστολή.
  • Δεν είναι μέλος των ενόπλων δυνάμεων του κράτους στην επικράτεια του οποίου πραγματοποιείται αυτή η πράξη.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com